SV Someren ontvangt ongeslagen Marvilde

Op donderdag 18 november speelt Someren een inhaalduel tegen Marvilde.

Die wedstrijd werd op 7 november afgelast vanwege enkele coronagevallen en wordt donderdagavond om 20.00 uur gespeeld zonder publiek.

Beide teams kwamen een ronde verder in het districtsbekertoernooi. Een gehavend Someren vocht zich hardwerkend voorbij eersteklasser Venlosche Boys (0-1) en Marvilde won vorige week met speels gemak van derdeklasser Hapert (10-2).

Picasa

Marvilde is de huidige nummer drie op de ranglijst, maar heeft twee duels minder gespeeld dan koploper Oirschot Vooruit. Het is al jaren een geduchte tegenstander voor Someren. De laatste twee onderlinge duels op De Potacker werden nipt verloren door de thuisploeg en ook in de laatste uitwedstrijd moesten de Somerenaren met 2-1 het onderspit delven. De laatste thuisoverwinning tegen Marvilde dateert inmiddels van zes seizoenen geleden.

Picasa

Het team van de nieuwe hoofdtrainer Frank Weijers is nog ongeslagen en heeft pas twee verliespunten. De defensie is met slechts één tegendoelpunt de minst gepasseerde in deze klasse.

Marvilde nam vorig seizoen afscheid van enkele spelers, waaronder Somerenaar Jeroen van de Kerkhof, maar kreeg er ook veel kwaliteit voor terug. De nieuwe centrale verdediger Nick van den Boomen speelde jarenlang voor UNA, Sil van Herwijnen kwam over van Dongen, Jordan Bujitu van RKVVO en Jorg Vroomen van Geldrop. Met deze nieuwelingen in de selectie is Marvilde er nog sterker op geworden en lijken de Veldhovenaren dé kampioenskandidaat van de 2e klasse H.

Picasa

Als Someren de aansluiting met Marvilde wil behouden, kan het zich geen nederlaag veroorloven en moet er eigenlijk zelfs gewonnen worden.

Geïnteresseerde supporters kunnen de hoogtepunten van de wedstrijd live volgen via Twitter @SVSomeren.