SV Someren speelt laatste thuiswedstrijd tegen Hilvaria

Someren heeft nog twee wedstrijden te gaan in deze competitie.

Op zondag 29 mei staat de laatste thuiswedstrijd op het programma en de week daarna gaan de blauwwitten op bezoek bij hekkensluiter Beerse Boys.

Hilvaria is zondag de tegenstander op sportpark De Potacker. Als Someren weet te winnen, is het vrijwel zeker van play-offs voor promotie naar de eerste klasse.

De groenwitten uit Hilvarenbeek hebben zich helemaal veilig gespeeld na een knappe 5-3 overwinning op De Valk. De ploeg van coach Koen van der Heijden kwam twee keer op achterstand, maar wist alsnog te winnen. Dat was vooral te danken aan een ontketende Joerie van Rijswijk. De 28-jarige alltime-topscorer van Hilvaria (206 treffers) was bijna het gehele seizoen geblesseerd, maar mocht in het laatste kwartier bij een 2-3 achterstand invallen. De oud-speler van Willem II en FC Den Bosch stal de show en scoorde een hattrick binnen tien minuten. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg niet alleen drie punten, maar ook het klassenbehoud.

Someren won zondag overtuigend met 0-5 van Braakhuizen, maar de uitslag had net zo goed in de dubbele cijfers kunnen eindigen. Koen de Louw (2x) en Maico Meulen (3x) waren doeltreffend, maar veel doelkansen bleven onbenut. Dat laatste mag het elftal van coach Tim van Seggelen zondag niet laten gebeuren. Hilvaria zal minder ruimte weggeven dan Braakhuizen en het zal geen scoringskansen regenen, dus is het zaak om de mogelijkheden die zich wel voordoen zo goed mogelijk te benutten.

De laatste thuiswedstrijd tegen Hilvaria werd gespeeld in maart 2020 en ging met 1-3 verloren. Zondag moet het resultaat uitvallen in Somerens voordeel. De wedstrijd begint om 14.30 uur en hopelijk kan het elftal van coach Tim van Seggelen weer rekenen op de steun van veel blauwwitte supporters.

Uitslagen eerdere ontmoetingen:

2018-2019: 

Hilvaria-Someren 1-1 

Someren-Hilvaria  3-2

2019-2020: 

Hilvaria-Someren 0-3  

Someren-Hilvaria  1-3

2021-2022: 

Hilvaria-Someren 1-2