SV Someren speelt weer streekderby tegen ZSV

Op zondag 9 oktober staat de derby SV Someren-ZSV op het programma.

De laatste keer dat de vaandelteams elkaar in competitieverband tegenkwamen, was op 9 april 2017.

Someren verloor destijds met 0-3 en degradeerde uiteindelijk via de nacompetitie naar de tweede klasse.

Jan van den Broek

De Zeilbergse Sport Vereniging is al vanaf 2015 actief in de eerste klasse en was enkele seizoenen geleden zelfs dicht bij promotie naar de hoofdklasse.

Het begin van dit seizoen begon voor Someren en ZSV ongeveer op dezelfde manier.  Beide teams verloren een wedstrijd en speelden gelijk tegen De Ster.

Op zondag 2 oktober speelde ZSV een uitduel in Nuth. Het initiatief lag in de eerste helft bij de geel-zwarten, maar kansen voor Koen Kuunders en Stan van Helmond leverden geen treffers op. Doelman Leon Thijs bracht ook enkele keren uitstekend redding. In het eerste kwartier van de tweede helft sloeg Minor twee keer toe, eerst uit een counter en daarna met een schot van afstand; 2-0. ZSV drong daarna aan, kwam in blessuretijd via Ward Veldpaus terug in de wedstrijd, maar daar bleef het bij.

Someren boekte zijn eerste competitiepunt in de uitwedstrijd tegen De Ster. In de eerste helft kreeg Daan van Vlerken een goede mogelijkheid na iets meer dan twintig minuten spelen. De blauwwitten keken toen al tegen een achterstand aan na een gemakkelijk gegeven strafschop; 1-0. In de tweede helft waren beide teams lange tijd aan elkaar gewaagd, in de slotfase drong Someren aan en dit resulteerde in de terechte gelijkmaker van Luc Bouwmans.

Of Someren en ZSV ook aan elkaar gewaagd zijn, wordt zondag 9 oktober duidelijk in een derby, die wordt geleid door een jonge, vrouwelijke arbiter. De 22-jarige Sterre Bijlsma, afkomstig uit Best, fluit regelmatig mannenwedstrijden en leidt ook (jeugd)interlands bij de vrouwen.