SV Someren speelt zondag al om 14.00 uur tegen EHC

SV Someren ontvangt op zondag 3 december het Limburgse EHC op sportpark De Potacker.

Die ploeg staat op de vijfde plaats, terwijl blauwwit nog altijd de voorlaatste positie op de ranglijst inneemt. Het zit deze competitie bepaald niet mee voor het elftal van coach Stef Sijbers. Een overwinning op de Emma Hoensbroek Combinatie is meer dan welkom en zou ook het zelfvertrouwen van de Somerenaren een stevige boost kunnen geven.

SV Someren verloor op zondag 26 november met duidelijke cijfers van BSV Limburgia. Grote delen van de wedstrijd waren de blauwwitten gelijkwaardig aan de ploeg uit Brunssum. Terwijl Someren de eerste kans van de wedstrijd maar nipt miste, was de eerste doelpoging van de Limburgers wel meteen raak. In de tweede helft werd het 2-0, nadat de scheidsrechter een overtreding over het hoofd zag en door liet spelen. Someren kreeg nog wel een paar kansen, maar zoals al vaker dit seizoen wilde de bal er niet in. Toen de blauwwitten in de slotfase alles op de aanval gooiden, counterde de thuisclub naar een geflatteerde 4-0 overwinning.

EHC deed wat het moest doen om niet achterop te raken. De ploeg van oud-international Eric van der Leur won met 2-0 van Valkenswaard door doelpunten van Geurts en Viera Outarra. De scheidsrechter gaf in de eerste helft een rode kaart aan assistent-trainer Spillmann van EHC. Van der Leur klaagde na afloop over de arbitrage. ,,Voor het minste of geringste wordt er deze competitie geel getrokken. Tegen Chevremont kregen we zelfs drie rode kaarten en zeven gele. Van die tien kaarten waren er twee voor een overtreding en de rest voor futiliteiten. Ik vind dat de arbitrage zich daar niet zo mee bezig moet houden”,  aldus de uitleg van Van der Leur.

Hopelijk mogen de spelers van Someren zondag rekenen op de steun van veel supporters.  

De wedstrijd begint al om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van de Luitgaarden uit Voorburg.