SV Someren strijdt met Avanti om eerste plaats in bekerpoule

SV Someren heeft zich al na twee wedstrijden geplaatst voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi.

Het won zondag 10 september met 0-2 van Venlosche Boys en heeft samen met Avanti’31 de maximale score van zes punten behaald.

Schijndel en Venlosche Boys zijn na twee duels nog puntloos.

Someren startte in Venlo zonder de geblesseerde Max Sonnemans en Daan van Vlerken. Hun vervangers speelden een behoorlijke wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Someren, wat resulteerde in diverse hoekschoppen, die zonder resultaat bleven. Maico Meulen was het dichtst bij een doelpunt, maar doelman Kessels keerde de inzet met zijn voet.

De 0-0 ruststand was een logisch gevolg. Na rust kreeg invaller Tim van den Boomen de bal voor zijn linkervoet en schoot prima binnen; 0-1.

Het hoogtepunt van de wedstrijd moest toen nog komen, Rond de 75e minuut kwam Joep Wijnen in balbezit buiten de zestien. Hij schoot de bal diagonaal in de lange hoek in de kruising; 0-2. Dat was tevens de eindstand.

De derby tussen de Schijndelse aartsrivalen Avanti’31 en Schijndel/De Wit eindigde zondagmiddag in een afgetekende 4-1 overwinning voor Avanti. De 21-jarige Roel Kappen werd met twee goals en een assist ‘man van de wedstrijd’. In de eerste helft stopte Avanti-doelman Lars van de Graaf een strafschop. Vlak voor tijd scoorde Schijndel nog de eretreffer. 

De laatste keer dat Someren in competitieverband speelde tegen Avanti was in het seizoen 1992-1993. De blauwwitten eindigden toen in de middenmoot en de ploeg uit Schijndel degradeerde naar de derde klasse.

Op zondag 17 september gaat Someren met Avanti uitmaken wie er als eerste en wie er als tweede eindigt in poule L06.

Beide ploegen zijn al door in het bekertoernooi. De wedstrijd op sportpark De Potacker begint om 14.30 uur.