SV Someren treft ‘angstgegner’ VV Schaesberg

Op zondag 22 januari werden nagenoeg alle competitiewedstrijden afgelast en dus hervat het eerste elftal van SV Someren de competitie op zondag 29 januari tegen VV Schaesberg.

Picasa

Een goede tegenstander, die Someren in de afgelopen twintig jaren regelmatig in competitieverband tegenkwam. Van de laatste negen onderlinge duels in Landgraaf won Someren er slechts eentje in het seizoen 2006-2007. Dat is tekenend voor de kracht van de club, die in 2003 ontstond na een fusie van RKONS (1912) en RKVV Kolonia (1921).

Picasa

Someren begon dit seizoen goed aan de competitie, maar de laatste twee wedstrijden voor de winterstop gingen verloren en daardoor vinden we de ploeg van Tim van Seggelen momenteel terug op de negende positie.

Bij Schaesberg gebeurde het omgekeerde: na een moeizame start in de eerste klasse hebben de Limburgers zich met vier opeenvolgende overwinningen keurig in het linkerrijtje genesteld op de zesde plek.

Het collectief van VV Schaesberg wordt altijd uitgebreid geroemd in de wedstrijdverslagen, maar de geroutineerde ploeg heeft ook individuele kwaliteiten. Denk daarbij o.a. aan nieuweling Eloy Cox, die in het verleden voor Groene Ster en Chevremont uitkwam en inmiddels bij Schaesberg de topscorerslijst aanvoert. Het elftal van Tim Zuidersma heeft de winterstop nuttig besteed door goede wedstrijden te spelen tegen de topamateurs van Groene Ster en EVV en zal gefocust zijn om ook in de competitie de ingezette progressie vast te houden.

Someren zag in de afgelopen weken diverse geblesseerde spelers weer terugkeren in het vaandelteam en dat zal ongetwijfeld een positieve invloed hebben op het zelfvertrouwen.  

De wedstrijd op sportpark Strijthagen staat onder leiding van scheidsrechter Paul Kerstges uit Eijsden en begint om 14.30 uur.

Picasa