SV Someren treft Venlosche Boys opnieuw

SV Someren speelt op zondag 10 september in de tweede wedstrijd van het districtsbekertoernooi tegen een oude bekende.

Venlosche Boys degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse F, waarin Someren als vierde eindigde.

De eerste bekerwedstrijd tegen Schijndel werd zaterdagavond door de blauwwitten met 2-1 gewonnen. Na een goede eerste helft was de ruststand 2-0 door twee doelpunten van Koen de Louw.

De thuisclub verzuimde na rust om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Toen Schijndel  na een uur de aansluitingstreffer scoorde uit een penalty keerde de spanning nog een beetje terug, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Someren won uiteindelijk verdiend en zal zich bij een overwinning in Venlo nagenoeg zeker plaatsen voor de volgende bekerronde.

Venlosche Boys verloor haar eerste bekerwedstrijd met 4-1 van Achates’31. Dat was niet helemaal verrassend, want Achates bereikte vorig seizoen de halve finale van de districtsbeker en mocht daardoor uitkomen in de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker.

De Venlonaren daarentegen zitten in een neerwaartse spiraal. Nadat er vorige zomer al een ware exodus plaatsvond, vertrokken er opnieuw belangrijke pionnen. Hoofdtrainer Chris Burhenne zag centrale verdediger en sterkhouder Ruben Peulen naar Wittenhorst verkassen en Paul Wienhoven besloot vanwege een verhuizing te stoppen. Ook Wienhoven was een bepalende speler.

De wedstrijd op sportpark Alde Wielerbaan in Venlo begint zondag 10 september om 14.30 uur.