SV Someren verliest onfortuinlijk van EFC

SV Someren leed op zondag 30 oktober tegen EFC zijn tweede competitienederlaag van het seizoen.

De blauwwitten hebben de minst gepasseerde verdediging van de 1e klasse C, maar zijn op de ranglijst pas terug te vinden op de achtste plaats. Dat is vooral een gevolg van gebrekkig scorend vermogen. Je mag het ook pech noemen.

Someren overvleugelde EFC (de huidige nummer 3) voor rust en kreeg een handvol doelrijpe kansen, maar wist ze niet te verzilveren. Al in de derde minuut had Maico Meulen de 1-0 op zijn schoen, maar hij schoot naast. Koen de Louw, vorig seizoen wekelijks trefzeker, faalde twee keer in kansrijke positie. Ook Luc Bouwmans kwam tweemaal oog in oog met doelman Theuws, maar had het vizier niet op scherp staan.

De thuisclub kwam na ruim een half uur spelen tegen de verhouding in op voorsprong. Niels Krekels nam op twintig meter van het doel een vrije trap en klopte niet alleen de muur, maar ook de Somerense doelman; 1-0. Ook Gijs Wuijts probeerde te scoren met een lepe lob, maar een katachtige reactie van Sil Joosten voorkwam dat. EFC mocht zich halverwege in de handen wrijven met de 1-0 voorsprong, want voor hetzelfde geld had het 1-4 kunnen zijn.

Na rust verdedigde de thuisclub de voorsprong aanvankelijk redelijk eenvoudig. Het spel van Someren was in het tweede bedrijf namelijk te rommelig en onnauwkeurig. Halverwege de tweede helft was er echter plotseling een gevaarlijke uithaal van Koen de Louw, met een wereldredding van doelman Jesse Theuws. Ook EFC was na een snoeiharde knal van Gijs Wuijts dicht bij een doelpunt. De bal kaatste echter via de onderkant van de lat weer terug het veld in.

Tim van Seggelen probeerde in de slotfase met enkele omzettingen nog iets te forceren. Nadat de EFC-doelman in de slotfase de bal los liet, kreeg Koen de Louw nog een mogelijkheid, maar verder dan een hoekschop kwam het niet. Gezien de eerste helft had Someren minimaal een gelijkspel verdiend, maar het mocht niet zo zijn.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley van den Boomen, Kevin van de Voort, Nick de Louw, Thijs Martens, Max Sonnemans, Justin Hoeben (60 Mike Verdonschot), Daan van Vlerken, Koen de Louw, Luc Bouwmans, Maico Meulen (73 Joep Wijnen).

Opstelling EFC: Jesse Theuws, Tim Meijer, Teun van Borrenbergen, Luc Steevens, Dennis van Sambeeck, Mike Thijsse, Niek van der Putte, Joni Hooyen, Niels Krekels (88 Sem Wintermans), Max van Limpt, Gijs Wuijts (78 Richard van den Broek)