SV Someren wint opnieuw van ZSV

SV Someren herstelde zich na de matige wedstrijd van vorige week en won op zondag 5 maart in Zeilberg overtuigend van ZSV.

Net als in Someren werd ZSV met een 0-4 nederlaag over de knie gelegd. Door deze overwinning klimt Someren naar de vijfde plaats op de ranglijst, de hoogste positie voor de blauwwitten in dit seizoen.

Al in de eerste minuut werd Someren wakker geschud toen Stan van Helmond de bal binnen de zestien op het dak van het doel lepelde.  Daarna namen de gasten het initiatief en volgde de ene na de andere aanval op het doel van ZSV. Al in de achtste minuut was het raak na een verre ingooi van Joep Wijnen. Koen de Louw kopte de bal door op Thijs Martens, die de bal van dichtbij over de doellijn tikte; 0-1.

Binnen het kwartier verscheen Someren meerdere keren voor doelman Leon Thijs, die zijn team op de been hield met enkele knappe reddingen.

Halverwege de tweede helft was de goalie echter kansloos bij een mooie aanval en een nog mooier doelpunt. Luc Bouwmans ging op snelheid door over de rechterflank en gaf een afgemeten voorzet op Maico Meulen. Die scoorde met een prachtige volley en joeg de bal in de bovenhoek; 0-2.

Via Dirk Verlijsdonk deed de thuisclub nog iets terug, maar zijn schot verdween net naast/over het doel. Someren kreeg voor rust nog mogelijkheden via Max Sonnemans en Luc Bouwmans, maar doelman Thijs toonde wederom zijn klasse.

Someren begon ongewijzigd aan de tweede helft. Na zeven minuten eindigde een snelle uitval met een subtiel stiftballetje van Koen de Louw, die de doelman op zijn weg vond. Vijf minuten later was het wel raak. De ZSV-defensie speelde de bal te kort terug en Koen de Louw profiteerde optimaal. Dit keer was zijn stiftbal wel succesvol; 0-3.

Na een uur spelen kon het volgende doelpunt worden bijgeschreven. Uit een corner van Max Sonnemans kopte Nick de Louw de bal tegen een verdediger, maar in de rebound gleed hij het leer alsnog binnen; 0-4.

De beslissing was op dat moment uiteraard al gevallen, maar beide teams gingen onverdroten verder in een sportief duel, dat onopvallend, dus goed, werd geleid door scheidsrechter Loontjens. Namens ZSV stuitte Stan van Helmond op doelman Sil Joosten en invaller Mike Verdonschot van Someren had nog tweemaal de 0-5 op zijn schoen. De eerste keer mikte hij over het doel en de tweede mogelijkheid werd gekeerd door de uitblinkende doelman Leon Thijs.

Someren boekte een mooie overwinning en kan zijn positie op de ranglijst komende week verdedigen tegen Minor, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Deurne.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley van den Boomen (62 Gjalt Burger), Kevin van de Voort, Nick de Louw, Joep Wijnen, Max Sonnemans, Maico Meulen, Daan van Vlerken (79 Justin Hoeben), Koen de Louw, Luc Bouwmans, Thijs Martens (75 Mike Verdonschot).