Basisschool ’t Rendal herdenkt bevrijding

Basisschool ’t Rendal in Lierop heeft in september 2014 het Frank Doucettemonument geadopteerd. Niet qua onderhoud maar qua jaarlijkse aandacht voor de slachtoffers van de oorlogen en de bevrijding.

Bijzondere aandacht is er voor de Amerikaan Frank Doucette die op de laatste dag van de Tweede Wereldoorlog sneuvelde ter hoogte van Oeijenbraak.

De adoptie is een activiteit van de school in het kader van een initiatief van de landelijke 4 en 5 mei stichting namelijk ‘Adopteer een monument’.

De school zegt toe elk jaar aandacht te besteden aan het geadopteerde monument. ’t Rendal werkt hierbij samen met de Evenementenstichting Lierop 825. Er worden gastlessen gegeven in de groepen 7 en 8 en er is een monumententocht door de kom van Lierop onder leiding van Ben van Bussel.

Eric Driessen

Op vrijdag 13 mei wordt onder leiding van Gerard Geboers het onderduikerskamp bezocht. Vanaf 12.00 uur is er, in samenwerking met de bewoners van de Frank Doucettestraa,t een herdenking bij het Frank Doucettemonument. Een indrukwekkende afsluiting met herdenking door ’t Rendal, gedichten door kinderen, een bloemenhulde en het hijsen en strijken van de vlag door de bewoners van de straat.

Basisschool ’t Rendal en Evenementenstichting Lierop 825 nodigt alle bewoners van de Frank Doucettestraat én alle Lieroppenaren uit dit bijzondere moment mee te maken.

In 2021 maakte SIRIS-tv een filmpje van de herdenking bij het Frank Doucette-monument.