SIRIS.nl

Tandeloos NWC te laat wakker tegen Brabantia

NWC uit Asten blijft in de onderste regionen bivakkeren in de tweede klasse E.

Thuis tegen hoogvlieger Brabantia leverden de oranjehemden een hele matige partij af, waar de gasten simpel van profiteerden en lange tijd op een riante 0-3 voorsprong leunden.

In de slotfase kwam NWC dankzij invaller Douwe Hurkmans terug tot 2-3, maar de drie punten gingen naar Eindhoven.

Eigenlijk zat NWC vanaf minuut één al niet goed in de wedstrijd. In balbezit werden heel veel verkeerde keuzes gemaakt en de eerste helft stond bol van de slordigheden, aan beide kanten. NWC maakte geen tempo en tikte de bal voornamelijk op eigen helft rond. Zoals vaker dit seizoen brachten de Astenaren in aanvallend opzicht bitter weinig, want buiten een versnelling en daaropvolgende kans van Jeroen van Deursen die werd gekeerd door sluitpost Cas Peters creëerde NWC helemaal niets.

De opbouw vanuit achteruit was slecht, maar eenmaal voorin raakte NWC de bal snel weer kwijt en het stukje verbetenheid en power ontbraken volledig. Ook Brabantia overtuigde geenszins, waardoor het een zeer povere eerste helft was om te aanschouwen. Met enig fortuin grepen de bezoekers na een half uur spelen wel de voorsprong, toen Marvin Mollen de bal uit een hoekschop voor zijn voeten kreeg en de bal tegen de netten trapte: 0-1. De opgave werd al direct uiterst lastig, zeker in de vorm waarin de ploeg van trainer Mario Verlijsdonk nu verkeert.

Na rust was NWC opnieuw niet bij de les en binnen een kwartier keken de gastheren tegen een onoverbrugbare 0-3 achterstand aan. Met een klinische uithaal zorgde Evrim Karatas voor de 0-2 en even later kopte spits Moreno Koenders de derde Eindhovense treffer tegen de touwen. De wedstrijd leek beslist en voor NWC werd derhalve met de neus op de pijnlijke feiten gedrukt.

Een uiterst zwakke vertoning, weliswaar tegen een hoger geklasseerde tegenstander maar ook Brabantia speelde zeker geen geweldig duel. NWC kon niet beter en Brabantia geloofde het wel, totdat de oranjehemden in de slotfase met wat frisse krachten wat meer gingen aanzetten en ineens leek de overtuiging terug in het team. Daan van Gansewinkel, een van de weinigen aan Astense zijde die een voldoende haalde, zette sterk door aan de rechterkant, hield het overzicht en bracht invaller Douwe Hurkmans in stelling. Zijn mooie volley vloog de kruising in: 1-3.

Twee minuten daarna zorgde het koppel Van Gansewinkel en Hurkmans zelfs voor de 2-3, nadat laatstgenoemde de bal uit een indraaiende voorzet in de verre hoek kopte. Brabantia leek in slaap gesust en NWC rook plots bloed. De equipe van Verlijsdonk kreeg nog enkele hoekschoppen en probeerde het via voorzetten, maar buiten een kopbal van Tim van Dijk die ruim naast ging bracht NWC de Eindhovenaren niet verder aan het wankelen.

Enigszins opgelucht trok Brabantia de zege over de streep en NWC, dat een tandeloze indruk maakte, bleef met lege handen achter. Een betere mentaliteit zowel op als buiten het veld zal noodzakelijk zijn om in ieder geval wat meer te kunnen afdwingen en forceren in wedstrijden. Doen de spelers dat niet, dan kan het nog wel eens een loodzwaar tweede seizoensdeel worden.

Op zondagmiddag 12 februari gaat NWC op bezoek bij RPC in Eindhoven.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens (71’ Bram Verspeek), Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel, Mark Bosch (60’ Len van Roy), Youri van Brussel (60’ Robin Rijnders), Tim van Dijk, Jeroen van Deursen en Arne van Geffen (71’ Douwe Hurkmans).

Op siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.