SIRIS.nl

TechLab Club: ontdek techniek op zaterdagmiddag

Op zaterdag 15 mei start de derde TechLab Club voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar vanuit het TechLab in Bibliotheek Helmond.

Nu de bibliotheek vanwege de lockdown gesloten is, gaat de start online plaatsvinden. Zodra fysieke workshops weer mogelijk zijn, gaan de workshops weer door in de bieb.

In deze reeks wordt aangesloten bij de DTW (Dutch Technology Week) en gaan ze technische bedrijven in een doosje doen. TechLab ClubAls je lid wordt van de TechLab Club ga je zes weken op zaterdagmiddag (online) naar de Bibliotheek. De begeleiding is in handen van 'Technauten', experts op het gebied van maaktechnieken. Elke zes weken staat één thema centraal. 

Van 31 mei tot en met 5 juni vindt de tiende editie van de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Tijdens de DTW staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Jij kunt ook meedoen bij de TechLab Club van de Bibliotheek Helmond-Peel. De club daagt je uit om een technisch bedrijf uit de regio in een doosje te stoppen. Je maakt zo op een creatieve manier kennis met techniek. De jonge deelnemers gaan vooral veel zelf doen. Vooraf zorgt het TechLab ervoor dat alle benodigde informatie en materialen aanwezig zijn om veilig mee te kunnen doen vanaf thuis. Zodra het weer kan gaan de clubdagen verder in het TechLab in Bibliotheek Helmond.

De zes aansluitende zaterdagmiddagen zijn op 15, 22 en 29 mei en 5, 12 en 19 juni, steeds van 14.00 tot 15.30 uur. Meedoen kost € 15 voor zes keer. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Er kunnen maximaal 16 kinderen deelnemen.

Andere online activiteiten van het TechLab

In mei gaan we bij TechLab Digwijs ook online aan de slag: in twee middagen gaan ze samen ontdekken hoe je in PowerPoint een escaperoompuzzel kunt maken. We gaan in verschillende stappen kijken wat voor escaperoom je wilt maken en hoe deze er uit moet zien. Het is handig als je al ooit met PowerPoint gewerkt hebt. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname is gratis. Ook worden er online spreekuren georganiseerd voor de jeugd waar ze met vragen terecht kunnen over werkstuk, spreekbeurt of boekbespreking.

Alle informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/techlab.