Technasium Netwerk Bijeenkomst in Helmond

Op vrijdag 10 december vindt de Technasium Netwerk Bijeenkomst (TNB) plaats. Na een volledige online variant vorig jaar is de bijeenkomst dit keer weer fysiek en wel op het terrein van de Automotive Campus in Helmond.

Nadat Technasiumleerlingen uit 4havo, 4vwo en 5vwo casussen van mogelijke opdrachtgevers gelezen hebben, stellen leerlingengroepen een top 5 samen. Voor elk team is tijdens de TNB een dagprogramma opgesteld waarin ze speeddates houden met de opdrachtgevers. Ze komen dan bij elkaar om het gesprek aan te gaan over de casussen, mogelijke opdrachten en wederzijdse verwachtingen.

Rob Fritsen

De casussen die worden aangeleverd, hoeven niet helemaal uitgewerkt te zijn. Onze bovenbouwleerlingen maken zelf een plan van aanpak en een programma van eisen op basis van de gesprekken met u. Een casus is urgent, beschrijft een probleem en past binnen de werelden van bèta en techniek. Daarnaast mag het een onderzoeksproject, een ontwerpproject of een combinatie hiertussen zijn.

De deelnemende technasiumscholen aan de TNB zijn het Varendonck College Asten, d’Oultremontcollege Drunen, Jeroen Bosch College Den Bosch, Jacob Roelandslyceum Boxtel, Eckartcollege Eindhoven en het Dr. Knippenbergcollege Helmond.