SIRIS.nl

Tentoonstelling ‘In de ban van de Aa’ van Emelie Jegerings en Jolanda Tielens in De Wieger

Vanaf 21 mei tot en met 22 september is in de Ateliers van De Wieger in Deurne het werk te zien van kunstenaars Emelie Jegerings en Jolanda Tielens. 

Hun tentoonstelling ‘In de ban van de Aa’ is het resultaat van een tocht van tweeëneenhalf jaar waarin Jegerings en Tielens zich lieten meevoeren met het water van de Aa en de beken die daarin uitmonden: van de Peel tot de Dieze in den Bosch.

Soms meanderende het water natuurlijk tussen de bomen, dan weer liep het in strakke, gecultiveerde lijnen tussen de akkers en weilanden door. Steeds weer was het landschap inspirerend. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie en worden verschillende activiteiten georganiseerd.

De tochten langs de Aa hebben hen veel gebracht. Ze leerden beter kijken, staan meer open voor wat zich aandient en begrijpen Moeder Natuur steeds beter.

De kunstenaars hopen op de tentoonstelling over te brengen wat zij zelf ervoeren: het gevoel van rust en vrijheid, dat de natuur het goed met ons voor heeft en dat de toekomst kabbelend haar weg vindt over niet-gebaande paden.

Het leverde een schat aan impressionistische schilderijen op die Jegerings en Jolanda op locatie maakten. Deze zijn vanaf 21 mei te zien in De Wieger.

Zelf wandelen of schilderen langs de Aa

Tijdens de tentoonstelling In de ban van de Aa vinden verschillende publieksactiviteiten plaats. Op zondag 19 juni kunt u de film ‘In de ban van de Aa’ bekijken in De Wieger. Op deze dag zijn beide kunstenaars ook aanwezig.

Verder zijn er verschillende wandelingen te maken in het gebied waar zij schilderden. In augustus kunt u deelnemen aan een workshop ‘Schilderen en plein air langs de Aa’. In het museum en bij de kunstenaars heeft u de mogelijkheid het boek over de expositie te kopen.

Meer informatie over de verschillende activiteiten vindt u op de website van De Wieger.