Primeur Theater De Ruchte en Koninklijk Theater Carré met installatie desinfecterende UV-C verlichting

Met enorm veel trots mag Theater de Ruchte in Someren, samen met Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, de primeur in Nederland met de installatie van desinfecterende UV-C verlichting van Signify pakken.

Eindelijk weer zorgeloos genieten van een theatervoorstelling. Het kan weer veilig met de Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen, die in De Ruchte geïnstalleerd zullen worden door de firma ETB Willem Bos uit Someren.

Koninklijk Theater Carré en Theater De Ruchte zijn hiermee de eerste theaters in Nederland die de UV-C desinfectieverlichting van Signify in gebruik nemen.

Eric Driessen

Naast de geldende RIVM-richtlijnen zoals duidelijke looproutes, sociale afstand, mondkapjes, desinfectiezuilen en nieuwe ventilatienormen, bieden de theaters Carré en De Ruchte voortaan nog een extra laag bescherming: de plaatsing van desinfecterende UV-C armaturen die de lucht permanent zuiveren terwijl er mensen aanwezig zijn.

Eric Driessen

Een recente studie heeft namelijk aangetoond dat de Philips UV-C upper air-armaturen een doeltreffend middel zijn om SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, onschadelijk te maken. 

Deze UV-C-armaturen inactiveren binnen 10 minuten 99,99% van SARS-CoV-2 in de lucht en na 20 minuten was het virus zelfs afgenomen tot een niveau dat niet meer waarneembaar was.

De Ruchte wil alles in het werk stellen om de bezoekers, medewerkers en artiesten zo veilig mogelijk te kunnen ontvangen, ook na corona.

Met deze UV-C armaturen is De Ruchte helemaal klaar voor de toekomst.

Eric Driessen

Installateur ETB Willem Bos gaat in De Ruchte een twintigtal UV-C-armaturen plaatsen in de foyers, de gangen en vergaderzalen.

Op dit moment is er in Theater De Ruchte een demo-opstelling geplaatst.

Eric Driessen

Op SIRIS-tv is een onderstaand filmpje te zien waarin Tim Rijper en Fokko Keun van De Ruchte en William Bos van ETB Willem Bos vertellen wat dit allemaal inhoudt voor De Ruchte.