Thema-avond over het sociale media- en gamegedrag van uw kind

Gamen en chatten, vloggen en sexting … online zijn is zeker in de afgelopen periode voor jongeren een onmisbaar deel van het leven.

Welke afspraken zijn reëel over computer- en telefoongebruik?

Het Varendonck College in Someren houdt op donderdag 11 november een thema-avond over het sociale media- en gamegedrag van uw kind.

Ouders krijgen inzicht in hoe ze internetgebruik en sociale media een plek kunnen geven in de dagelijkse opvoeding.

Theatergroep PlayBack verzorgt het eerste deel van de avond. Twee acteurs en een gespreksleider schetsen via korte scènes een confronterend en hilarisch beeld van hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toe gaat. Ze maken gebruik van ‘terugspeeltheater’, een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind. Playback gaat met ouders in gesprek over internetgebruik, sociale netwerken en verleidingen op internet. 

Persoonlijk verhaal

De avond worden afgesloten met een gastspreker die vertelt over haar eigen ervaring en de impact van een puber met gameverslaving. Zij vertelt hoe haar gezin daarmee is omgegaan en wat de gevolgen voor alle gezinsleden zijn. 

De thema-avond begint om 19.30 uur in de Aula van het Varendonck College, Kanaalstraat 14 in Someren en duurt tot 21.30 uur.

Binnenlopen kan vanaf 19.00 uur.

Aanmelden kan via www.varendonck.nl/Thema-avond.