Themabijeenkomst Groei & Bloei over water en droogte

De kerngroep Dendrologie van Groei & Bloei Asten-Someren houdt op donderdag 12 oktober een themabijeenkomst over water en droogte.

Na drie jaren van extreme droogte leek het dit jaar ook weer die kant op te gaan. Maar in juli kwam de regen met bakken uit de hemel. Met regionaal nogal wat verschillen in aantal milimeters. Een weldaad voor de natuur. Vooral voor de bomen en struiken was het een welkom geschenk. Voorzover ze al niet eerder het loodje legden. Zie de bossen met sparren en dennen die het niet overleefden. Ze werden vanwege de droogtemassaal aangetast door een kever, de letterzetter.

Als we om ons heen kijken lijkt alles veel extremer te worden, zoals droogte, bosbranden en overstromingen. Veel vakantiegangers hebben dat zelf ervaren. De vraag is hoe gedragen de bomen en struiken zich in die wisselende weersituaties.

Inmiddels hebben we daar wat meer zicht op gekregen door de ervaringen in de praktijk. Zo blijkt het belangrijk om bij nieuwe aanplant een goede keuze te maken en te letten op de eigenschappen en de standplaats. Maar ook hoe houden we het water vast.

Tijdens de themabijeenkomst vertellen Huub van den Boomen, Chris van der Wurff en Willy van de Vorst over hun ervaringen. Zij zijn bij uitstek de vakmensen die veel weten over het wel en wee van een boom.

De bijeenkomst op donderdag 12 oktober begint om 20.00 uur in Museum Klok & Peel in Asten.

De entree is gratis voor leden van Groei & Bloei. Andere belangstellenden betalen € 2.