Basisschool LeerRijk schenkt trampoline en trainingspakken aan Oekraïense kinderen

Basisschool LeerRijk in Someren hield op vrijdag 15 april tijdens de paasviering een sponsorloop om geld op te halen voor de Oekraïense vluchtelingen in De Bungalow in Lierop.

Op maandag 23 mei vond de officiële overdracht van de materialen plaats, die de school van het opgehaalde bedrag heeft gekocht.

De overdracht vond plaats bij De Bungalow.

ERIC DRIESSEN

Vanuit school was er van de groepen 5 tot en met 8 een aantal kinderen bij aanwezig te zijn, evenals de ouders van deze kinderen en de werkgroepleden.

Ook wethouder Theo Maas en Ria Kandelaars van Onis Welzijn waren bij de overhandiging aanwezig.

ERIC DRIESSEN

Van een deel van het opgehaalde bedrag heet de school een trampoline, goaltjes en trainingspakken (voor de kinderen) gekocht. Deze trainingspakken zijn bedrukt met het LeerRijk-logo en gedeeltelijk gesponsord door Thijssen Sport Someren. Die sportzaak sponsorde ook nog twee voetballen.

ERIC DRIESSEN

Het andere deel van het bedrag wordt besteed aan medicijnen en hulpmiddelen die rechtstreeks naar twee ziekenhuizen in midden-Oekraïne gaan. Iryna, een Oekraïense dame die al 20 jaar in Nederland woont en werkzaam is in een Nederlands ziekenhuis, zal daarvoor zorgdragen. Zij is op school geweest en heeft aan de leerlingenraad uitleg gegeven over hoe dit in zijn werk gaat. Zij hebben een eigen vrachtwagenchauffeur die de middelen rechtstreeks naar Oekraïne brengt.

ERIC DRIESSEN

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.