Tussensprint ZLM Tour op Kerkendijk in Someren

De meerdaagse ZLM Tour, onderdeel van de UCI Pro Series, komt ook dit jaar weer over Somerens en Astens grondgebied.

Tijdens de derde etappe van Schijndel naar Buchten op vrijdag 9 juni trekt de wedstrijdkaravaan door de kom van het kerkdorp Lierop en is de eerste tussensprint gelegen op de Kerkendijk (ter hoogte van de Musschotseweg).

Patrick van den Broek

De route in deze regio (met de vermoedelijke doorkomsttijden) is als volgt: vanuit Ommel (13.48 uur) via de Oostappensedijk naar Kranenvenweg-Beekstraat-Dijkstraat naar Lierop (13.58 uur) Laan ten Boomen-van Dongenstraat-Somerenseweg naar Someren(14.00 uur) Lieropsedijk-Loovebaan naar Someren-Heide (14.08 uur) Kerkendijk-Nederweertseweg en Booldersdijk naar Nederweert.

Voor de sprinters uit de World Tour-ploegen is de ZLM Tour een laatste test voor de Tour de France. Aan de start komen o.m. de teams van Jumbo-Visma, DSM, Alpécin-Deceuninck en Astana. Deze laatste ploeg brengt Mark Cavendish aan de start, die onlangs met overmacht in Rome de slotetappe van de Giro d’Italia won.

Patrick van den Broek

Voor de beveiliging van de route in de gemeente Someren heeft de organisatie ook de hulp van TSC Solo ingeroepen. De vereniging is nog op zoek naar wielerfans die, in het korte tijdsbestek van één kwartier, op die vrijdagmiddag tijdens de doorkomst aan de wegen langs de Loovebaan en Kerkendijk als post willen fungeren.

Patrick van den Broek

Op zondag 19 juni 2016 ging de slotetappe van de ZLM Tour van start in Someren. SIRIS-tv was daar live bij aanwezig.