Tuurke heeft de zomer in de bol

In Museum Klok & Peel in Asten is in de zomervakantie genoeg te doen.

Rob Fritsen

Tuurke heeft de zomer in de bol en neemt je graag mee op een actieve ontdekkingstocht door het museum of de museumtuin.
Ga met museummascotte Tuurke op speurtocht door het museum. Voor de kleinsten in de vorm van een leuke placemat; voor kinderen die al kunnen lezen zijn er de MuseumavonTuurkes. Daarmee heb je twee doe-tochten in één boekje; eentje neemt je mee door de collectie Peel en de andere door de collectie Klok. Leef je uit op een Tuurke-kleurplaat of speel het levensgrote Tuurke-memoryspel over dieren in de Peel. 

Rob Fritsen

Buitenavontuurkes in de bloementuin

In de bloementuin van het museum zijn diverse extra activiteiten voor kinderen. Doe een stokpaardenrace met je vriendjes of kom stoepkrijten. Er is een hinkelbaan en een sjoelwand. Of doe het Buiten-avonTuurke, vul het antwoordblad in en ontvang een klein cadeautje.

Rob Fritsen

Kom tekenen, schilderen en spelen

Kom tekenen en schilderen op plexiglas. Fotografeer je kunstwerk en stuur de foto op naar het museum. Elke week posten ze de winnende inzending op social media. Speel poppenkast met Fabeltjeskrant-poppen of laat je voorlezen door je (groot-)ouder in de boekenhoek. Er is een verkleedkist met kleding.

Rob Fritsen

Sta oog in oog met een walvis

Breng een bezoek aan de oerzee, toen de Peel nog aan zee lag. Je leert alles over het ontstaan van De Groote Peel. Bewonder de fossielen. Zie hoe groot het mammoetskelet en de mosasaurus zijn. Op de bodem van de oerzee krijg je bovendien een knipoog van een prehistorische walvis.

Rob Fritsen