Tuurke heeft de zomer in de bol in Museum Klok & Peel

Onder het motto ‘Tuurke heeft de zomer in de bol’ pakt Museum Klok & Peel in Asten in de vakantiemaanden juli en augustus uit met een breed pakket activiteiten voor de jeugd.

Kinderen die met ouders of grootouders het museum komen bezoeken, kunnen er topvakantiedagen beleven.

Rob Fritsen

Tuurke

Museummascotte Tuurke is de laatste jaren uitgegroeid tot een vaste waarde voor het museum. Je vindt hem onder andere als gids in museumspeurtochten op placemats voor de allerkleinsten, maar ook in de populaire Doe-tochten (Museumavontuurkes), op kleurplaten en op het memoryspel Dieren in de Peel.

Rob Fritsen

Het belooft dus wat als Tuurke in juli en augustus ook nog eens ‘de zomer in de bol’ heeft. Dan presenteert hij voorbeeld zijn BuitenavonTuurke in de bloementuin. Kinderen die daaraan meedoen en een antwoordblad invullen mogen rekenen op een klein cadeautje. Ook buiten te vinden: een stokpaardenrace, stoepkrijten, hinkelbaan en een sjoelwand. 

In de kruidenschob kunnen kinderen tekenen en schilderen op plexiglas. De jonge makers kunnen hun kunstwerken fotograferen en insturen naar het museum. Van alle inzendingen wordt de mooiste elke week op social media gepost. 

Binnen zijn in de zomermaanden de volgende kinderactiviteiten te vinden: Fabeltjeskrant-poppenkast, boekenhoek, kleurplaten, memoryspellen, electro-wonderpen en de verkleedkist. Op woensdagmiddagen zijn er nog extra activiteiten.  Meer informatie hierover volgt op de website en social media van het museum.

Rob Fritsen

Basiscollecties

Naast alle extra activiteiten heeft het museum met zijn basiscollecties Klok en Peel een overvloed aan cultuur- en natuurhistorie te bieden. De afdeling Klok neemt de bezoeker mee naar verre culturen of ver terug in de tijd; de afdeling Peel brengt respect en verwondering bij voor alles wat groeit, bloeit, vliegt of rondloopt in de eigen leefomgeving. Om bij te komen van dat alles heeft het museum - in hoogzomerdagen altijd heerlijk koel - een gezellig museumcafé met flink terras en een fraaie museumtuin.