TWC Asten vierde haar gouden jubileum

TWC Asten vierde op zaterdag 16 september het 50-jarig bestaansfeest met een uitgebreid programma in manege Heijligers.

Zo waren daar een fietsinfomarkt, diverse zeer interessante lezingen, een fietsfotozoektocht en een fietsclinic voor de kinderen.

De belangstelling had wat groter mogen zijn. Vooral de lezingen, bijzonder geschikt voor iedereen, hadden op meer belangstelling gerekend. De grootste verliezers zijn de mensen die niet zijn gekomen. Ze hebben echt wat gemist.

Op het einde van de dag werden de prijzen van de etalagewedstrijd uitgereikt door burgemeester Anke van Extel-Van Katwijk.

Alle inzenders van de etalagewedstrijd werden verblijd met een ijsbon van Bacio en daarna werden door loting de prijzen verdeeld, geschonken door de plaatselijke fietsenmakers.

Daarna was het de beurt aan de Zonnebloem om verrast te worden.

Ieder jaar wordt een toertocht verreden ter ere van de oprichter van TWC, onder de naam Thieu Hoefnagels Memorial. Het batig saldo gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit jaar was De Zonnebloem de gelukkige. Een bedrag van maar liefst € 1.362,72 werd overhandigd aan Riet Driessen, voorzitter van de Zonnebloem Asten.

Riet toonde zich bijzonder verheugd met dit mooie bedrag waarmee de Zonnebloem leuke dingen kan doen voor mensen met een lichamelijke beperking in Asten.

Zaterdagavond was er een feestavond waar diverse jubilarissen werden gehuldigd: Joop Deenen, Maria Geboers en Gerard Timmermans vanwege hun 25-jarig lidmaatschap en Theo Timmermans, Theo Verstappen en Jos Verheijen vanwege hun 5- jarig lidmaatschap.

De volgende activiteit is een wieleravond op 10 oktober met Hennie Kuiper, Teuntje Beekhuis (profwielrenster bij Jumbo Visma) en wielerspeaker Rien van Horik.

Inschrijving daarvoor is verplicht en kan via jubileum@twcasten.nl.

Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Zoë Stegeman en Rob Fritsen, was op zaterdag 16 september op het gouden feest van TWC Asten.