TWC de Zwaluw houdt 38e Kennedy Toertocht

TWC de Zwaluw houdt op zondag 26 juni de 38e Kennedy Toertocht.

Net als de afgelopen jaren heeft de organisatie besloten om ook dit jaar voor de toerrijders een 120 km tocht uit te zetten. Deze tocht zal zeker niet de route van de Kennedymars volgen. De toerrijders hebben al een aantal keren aangegeven dat de marsroute niet echt geschikt is voor hen.

Vandaar dat ze nu de mogelijkheid krijgen om een langere tocht, die op hen afgestemd is, te rijden. Deze route wordt niet bepijld. De route is vlak voor 26 juni in GPX-bestand te verkrijgen en bij de inschrijving op papier te verkrijgen.

Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid om de route van 120 km te beginnen bij het rustpunt. Dat is dit jaar weer in Blitterswijck. Indien men van deze mogelijkheid gebruik wil maken moet er eerst contact opgenomen worden met de organisatie.

Kennedy Toertocht 80 en 40 km

Wederom wordt er een 80 km- en een 40 km-tocht georganiseerd. Dit jaar is de route van de Kennedymars van 2019 hier en daar aangepast Zoals elk jaar wordt gepoogd om zoveel mogelijk de route van de Kennedymars te volgen. Hierbij staat de veiligheid van de deelnemers natuurlijk voorop. Daarom worden er op een aantal plaatsen kleine wijzigingen gemaakt worden in de te rijden route.

Voor de toerrijders zullen er mogelijk omleidingen gemaakt worden op plaatsen waar het wegdek niet geschikt is voor de smalle bandjes. Daardoor kan de lengte van de route wel anders uitvallen.

Voor de 120 km-route kan men inschrijven tussen 8.00 en 10.00 uur. Voor de 80 km tussen 8.00 en 12.00 uur. En voor de 40 km kan men inschrijven tussen 10.00 en 12.00 uur.

De inschrijving vindt plaats bij café In d'n Herberg, Postel 27 in Someren. Het inschrijfgeld bedraagt € 5. Indien men een herinnering wenst, betaalt men € 2 extra.

Deze prijs is inclusief traktaties op de controleposten en een consumptie bij aankomst.

Historie

Jongerenvereniging JOEK uit Someren organiseert ieder jaar een wandeltocht van 80 km, waar de lopers 20 uur over mogen doen. Toen JOEK deze tocht voor de 20e maal organiseerde, hebben zij deze tocht, een week voorafgaande aan de wandelmars, ook als fietstocht georganiseerd. Ten eerste natuurlijk om hun jubileum te vieren en om de mensen die niet mee lopen maar die toch nieuwsgierig waren naar de route ook de gelegenheid te geven deze 80 km af te leggen. Daarna nam Toerclub De Nachtegaal de organisatie over en maakte van de fietstocht onder de naam Kennedy Toertocht een terugkerend evenement. In 2004 droeg De Nachtegaal de organisatie over aan TWC de Zwaluw. Dit jaar is het voor het JOEK al de 58e Kennedymars en wordt voor de 38e keer de Kennedy-Toertocht georganiseerd.

Onderweg zijn een aantal rustpunten voorzien waar ook enige versnaperingen worden uitgedeeld. De hele route is bepijld en er staat een getraind EHBO-team paraat. Tevens rijdt er een servicewagen rond die bij materiaalpech kan helpen.

Voor inlichtingen kunt u terecht op www.twcdezwaluw.nl of bij Leo Verberne, tel. 0493-490746 of Eric Bakermans, tel. 0493-492061.