Twee jubilarissen bij Muziekvereniging Someren-Heide

Voorafgaand aan de receptie en feestavond ter gelegenheid van het 75-jarig verenigingsbestaan huldigde Muziekvereniging Someren-Heide op zaterdag 9 september twee jubilarissen.

Wendy Bevers-van de Kerkhof is 25 jaar lid en Tycho Henkes al 40 jaar.

Patrick van den Broek

Beide jubilarissen werden door de fanfare en de slagwerkgroep met feestelijke muziek aan huis afgehaald en later op de dag gehuldigd in gemeenschapshuis De Bunt.

Patrick van den Broek

Wendy begon met sopraan sax. Na korte tijd werd dit instrument vervangen door een alt sax. En dat is zo gebleven. Ze was lid van de Jeugdcommissie en was mede-organisator van het jaarlijkse onderlinge solistenconcours. Toen dit evenement stopte ging Wendy meteen over naar de Bloemencommissie. Daar heeft ze o.a. de digitalisering verder doorgevoerd waardoor de bloemenactie nu zeer snel en effectief gebeurt.

Patrick van den Broek

Tycho speelt 40 jaar bariton/tuba. Ook hij was lid van de Jeugd-ommissie. Tycho is vanaf 1993 betrokken bij de Muziekcommissie waarin hij ondertussen vele jaren de voorzittersfunctie op zich neemt. Hij is beheerder van de muziekbibliotheek van de fanfare, wat tevens inhoudt het bestellen en uitdelen van nieuwe muziekstukken. Verder zorgt Tycho voor het klaarzetten en inregelen van geluidsapparatuur waar dat nodig is bij repetities en andere gelegenheden.

Beide jubilarissen zijn ook al jaren bekende gezichten bij Hofkapel De Bessembloazers en ze helpen mee met het ophalen van oud ijzer en diverse andere acties.

Als dank voor hun vele verdiensten kregen Wendy en Tycho, naast lovende woorden van voorzitter Geert van de Kerkhof, een bondspeldje met bijbehorende oorkonde en een mooi boeket bloemen overhandigd.

Patrick van den Broek