SIRIS.nl

Tweede voorronde Maestro

Zaterdag 5 november kunnen de zes Maestro’s in Someren-Eind weer aan de bak voor de tweede voorronde. 

Dit keer ligt er filmmuziek op de lessenaar, waarmee de moeilijkheidsgraad verder wordt opgevoerd. Ook deze voorronde vindt plaats in De Einder.

Aanvang 20.00 uur. De entree is gratis.

Tijdens de eerste voorronde kregen de Maestro’s Anneke van de Laar, Esther Deimann, Gijs van de Manakker, Dieuwer van den Boomen, Koen Wijnen en Rene de Jonge een klassiek stuk te dirigeren.

Met een korte voorbereidingstijd deden ze toen hun eerste ervaring als dirigent op. Deze ervaring zullen ze in de tweede voorronde goed kunnen gebruiken. Elke Maestro dirigeert nu een stuk met filmmuziek. De stukken worden langer en moeilijker, de uitdaging wordt groter.

Samen met hun buddy’s (elke Maestro krijgt hulp van een muzikant uit het orkest) zijn ze de afgelopen weken al volop in de weer geweest om zich de muziek eigen te maken. Tijdens twee repetities met het orkest hebben ze hun toegenomen vaardigheid al laten zien. Nu komt het er op aan om die ook voor het grote publiek in de praktijk te brengen.

De jury, bestaande uit Tjeu Snoek, Magda Schoolmeesters en Denis van Eijk, beoordeelt hun optreden op verschillende onderdelen. Ook het orkest kan nog punten geven aan de Maestro die het er in hun ogen het beste van af heeft gebracht.

Na de eerste voorronde voert Esther Deimann het klassement aan, op zeer korte afstand gevolgd door de andere Maestro’s.