Vakantieprogramma in de bibliotheek en de Verhalenspeeltuin

De Bibliotheek Helmond-Peel houdt ook deze zomervakantie een vakantieprogramma voor de jeugd.

Er is van alles te beleven. Alle informatie vind je terug in de speciale zomerflyer die je gratis in de bibliotheek op kunt halen.

Workshops en voorstellingen

De jeugd kan zich inschrijven voor diverse workshops en voorstellingen. In het TechLab kun je deelnemen aan een SummerSchool. In vier bijeenkomsten ga je aan de slag met toffe activiteiten: bouw en programmeer met LEGO, ontwerp en bewerk met Canva of maak je eigen stopmotion filmpje.

Kies je liever voor een korte workshop? Er zijn workshops en kidscolleges door Curiosity World en MadScience. Over de prehistorie, over licht en kleur en werken met warmte. 

Meedoen of kijken naar een kindervoorstelling? Kies dan voor de musicalworkshop ‘Zing en dans mee met Moppereend’ door musicalactrice Anne van den Beuken of de kindervoorstelling ‘Karel Kat en straatzanger Piet’ door Verhalen van Annie!   

Voorlezen

Ook in de zomervakantie gaan ze door met het voorlezen op woensdagmiddag in de bibliotheken. In Helmond is dat elke woensdag. In Asten, Deurne en Someren op de eerste en laatste woensdag van de zomervakantie. Voorleesbus Blikkie gaat wekelijks naar Speeltuin Helmond-West om daar voor te lezen.

Doeboekje met verhalen en speurtocht bij de Verhalenspeeltuin

Ben je al eens in de Verhalenspeeltuin tegenover de Bibliotheek in Helmond geweest? Er is nu een speciaal Doeboekje voor de Verhalenspeeltuin, dat je gratis in de bibliotheek kunt afhalen. Daarin staan puzzels, een speurtocht en twee mooie verhalen over Piep en zijn speeltuinvriendjes. Nadat je de puzzel met speurtocht hebt opgelost, krijg je in de bibliotheek een leuk presentje.

In augustus is er twee keer een Boekjes&Buiten in de Verhalenspeeltuin. Een buitenactiviteit om samen met jouw kindje van 2 tot en met 6 jaar te spelen, ontdekken en leren.

Voor uitgebreide info en aanmelden voor het zomerprogramma: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten