Vanaf 2022 verzorgt Onis Welzijn in gemeente Someren ook maatschappelijk werk

Vanaf 2022 verzorgt Onis Welzijn in Someren ook maatschappelijk werk.

Maatschappelijk werkers helpen mensen vragen te bespreken en te zoeken naar oplossingen. Het is een dienst die naadloos aansluit bij het brede sociale aanbod dat de organisatie al heeft.

Gratis hulp en ondersteuning
Iedereen heeft wel eens te maken met kleinere of grotere problemen. Vaak lossen mensen die zelf op of vragen zij hulp van een familielid of vriend. ,,Af en toe lukt dat niet of is het niet voldoende”, vertelt Irma van Goch, directeur van Onis Welzijn. ,,In zo’n geval kan je een beroep doen op maatschappelijk werk. Bijvoorbeeld als het gaat om de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen, een scheiding of een overlijden, problemen op het werk of onzekerheid over de eigen persoon.”

Maatschappelijk werkers begeleiden bij het zoeken naar oplossingen. Daarvoor is geen doorverwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Breder dienstenpakket
Deze taak van Maatschappelijk Werk past prima in het aanbod van Onis Welzijn. ,,Vanuit het welzijnswerk zijn we altijd al bezig met begeleidingstrajecten. Soms hebben mensen iets langere tijd begeleiding door een professional nodig. Dat dan in Someren dus vanaf 2022 ook bij ons”, aldus Irma van Goch. ,,Er komen twee mensen in dienst om deze taak uit te voeren. Dit betekent ook een 24-uurs-bereikbaarheid, zodat er bij crisissituaties opgetreden kan worden. De maatschappelijk werkers zijn te bereiken via 0493-441241.”