Heerlijk peddelen door de Peel tijdens Tour Der Ongeschoren Benen Classic

Een peloton van zo'n 150 artiesten en oud-wielrenners fietste op zondag 3 september door onze regio.

Eric Driessen

Deze geïnviteerde deelnemers in de Tour Der Ongeschoren Benen Classic werden voor de start van de toertocht aan het volk gepresenteerd bij de ingang van De Vurherd in Lierop. Een paar honderd toeschouwers kwamen op deze presentatie, gedaan door Martie Jeuken en Rob Scheepers, af.

Eric Driessen

Na de eerste doorkomst in Lierop trok het peloton, onder leiding van koersdirecteur Ronald Waterreus, oud-doelman van PSV, onder een heerlijk zonnetje door de Brabantse en Limburgse Peel. De toeschouwers langs de kant moesten soms lang wachten want de hele dag waren er zo'n tien lekke banden te noteren. De afspraak was dat de deelnemers op elkaar zouden wachten. Zo ontstond er een vertraging van een uur.

Eric Driessen

Veel publiek was er op de rustplaats, ingericht bij Trapperie De Werkplats in Sevenum. Het was ook geen gewoon tafereel, nationale beroemdheden zoals Guus Meeuwis, Frank Lammers, Leo Alkemade, Leontien van Moorsel, Wilfred Bouma, Mink van der Weerden, Richard Groenendaal, Tom Dumoulin en Harry Lavreysen, die een kop soep en broodje zaten te eten.

Eric Driessen

Na de rust ging het peloton al vrolijk peddelend door naar Lierop, waar op de Laan ten Boomen de finishlijn getrokken was. De toerfietsers maakten er van de laatste kilometers nog een wedstrijd van. De groepsspurt werd gewonnen door gewonnen door - hoe kan het anders - vijfvoudig wereldkampioen sprint Harry Lavreysen. 

Eric Driessen

Na afloop werd er bij De Vurherd nagepraat over deze geweldig geslaagde editie van de Tour der Ongeschoren Benen Classic.

Eric Driessen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook zijn onderstaande filmpjes te zien.