SIRIS.nl

Veel toppers in zesde editie Tour Der Ongeschoren Benen Classic

Wat begon als een fietstocht van Guus Meeuwis en zijn wielervrienden is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement waarin sporters en artiesten elkaar ontmoeten op de racefiets.

Op zondag 4 september gaan honderdvijftig geïnviteerde deelnemers aan de Tour Der Ongeschoren Benen Classic van start vanuit Lierop naar de legendarische Cauberg in Valkenburg aan de Geul.

Tocht der ongeschoren benen Eric Driessen

Vanaf 10.00 uur worden de deelnemers op de Movico-stage in de tuin van Nirwana aan de Meervensedijk aan het publiek voorgesteld door de regionale presentatoren Martie Jeuken en Rob Scheepers. De Sterkselse cabaretier stapt daarna ook zelf op de fiets voor de 110 kilometer lange toertocht.

Meer dan de helft van het deelnemersveld bestaat uit oud-profs en toerfietsers uit de artiestenwereld. Om 11.00 uur klinkt het vertreksein voor de eerste kilometers die de deelnemers tweemaal via De Wertstraat, Hogeweg, Van Dongenstraat, Somerenseweg naar de Groenstraat voeren. Vervolgens gaat het richting Valkenburg.

Patrick van den Broek

Bekende wielernamen, die hun komst hebben aangekondigd, zijn Hennie Kuiper, Johan van der Velde, Michael Boogerd, Rob Harmeling, Erik Dekker en de Belgen Ludo Peeters en de “Zwarte van Brakel” Peter Van Petegem. Ook de schaatstweeling Ronald en Michel Mulder, hockeycoryfee Mink van der Weerden en oud-voetbalinternational Wilfred Bouma gaan hun fietskunsten vertonen.

Uit de artiestenwereld komen o.a. groepsleden van de band van Guus Meeuwis en Pater Moeskroen, rapper Diggy Dex, Leo Alkemade en Tim Hartog aan het vertrek.

De wedstrijdkaravaan wordt rond 16.00 uur op de top van de Cauberg verwacht.

De verwachte doorkomsttijden in de gemeente Someren zijn:

11.20 uur Wilhelminaplein Someren-Dorp

11.35 uur Nieuwendijk-Sluisstraat Someren-Eind

11.50 uur Vissersweg-Kerkendijk Someren-Heide

Op zaterdag Wielercafé in De Ruchte

Aan de vooravond van de TDOBC wordt er voor de tweede keer een Wielercafé gehouden, waarvoor een achttal bekende oud-profs zijn uitgenodigd die een dag later ook aan de toertocht op uitnodiging deelnemen. Vanaf 20.00 uur komen allereerst de voormalige beroepsrenners uit de Raleigh-wielerploeg aan het woord: Olympisch en wereldkampioen Hennie Kuiper, Johan van der Velde, de Duitser Klaus-Peter Thaler en de Belg Ludo Peeters.

Na de pauze is er aandacht voor de iets jongere generatie met Erik Dekker, Michael Boogerd, Jeroen Blijlevens en de Belg Peter Van Petegem.

De presentatie is evenals vorig jaar in handen van de lokale wielerpresentator Rien van Horik en cabaretier en wielerzanger Leo Alkemade.

Vorig jaar vond het Wielercafé in verband met de coronamaatregelen in de buitenlucht bij Nirwana plaats, maar dit keer is De Ruchte op zaterdag 3 september de locatie.

Er zijn nog volop toegangskaarten voor deze unieke wieleravond verkrijgbaar via www.deruchte.nl.