Verhalenverteller in bibliotheek Asten in het kader van duurzaamheidscampagne

De gemeenten Asten en Someren, waterschap Aa en Maas, Stichting CuVoSA, IVN Asten-Someren en Museum Klok & Peel hebben samen een ambitieuze duurzaamheidscampagne opgezet.

De campagne heeft tot doel om het publiek op een laagdrempelige manier bewust te maken van de opwarming van de aarde, de nadelige effecten daarvan en de kansen om daar samen iets aan te doen.  

De campagne bestaat uit het scholenproject ‘Lang leve planeet Aarde’ en een expositie in het museum onder de titel ‘Samen het klimaat de baas’.

Het schoolproject trapt op iedere school af met een filmpje door en voor kinderen, geproduceerd door IVN Asten-Someren en Museum Klok & Peel waarmee de kinderen gemotiveerd worden mee te denken over oplossingen.

De onderbouw (groep 1 tot en met 3) mocht op 19 september gaan luisteren naar een verhalenverteller in de bieb met een echt rommel-en-opruim-verhaal.

Ze krijgen ook een rondwandeling door de expositie ‘Samen het klimaat de baas’ in Museum Klok & Peel via een circuit van opdrachten en samen met de leerkracht gaan ze aan de slag met de landschapskist van het IVN.