Verkiezingsavond Someren live op SIRIS-tv, verkiezingsavond Asten live via stream

Op woensdagavond 16 maart worden in zowel Asten en Someren de verkiezingsavonden gehouden met de bekendmaking van de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen.

In Asten gebeurt dat vanaf 21.00 uur in zaal Jan van Hoek en in Someren vanaf 21.00 uur in het gemeentehuis.

De presentatie is in Asten in handen van burgemeester Anke van Extel en Geert Bukkems en in Someren van burgemeester Dilia Blok en Rien van Horik.

Rob Fritsen

De verkiezingsavond in Someren wordt live uitgezonden op SIRIS-tv en op siris.nl.

De verkiezingsavond in Asten kunt u gaan volgen via een livestream. De link is www.msmmedia.nl/live-kanaal.

Eric Driessen

Het was oorspronkelijk de bedoeling om beide verkiezingsavonden live op SIRIS-tv uit te zenden met een zgn. ‘schakelprogramma’. In overleg met de gemeente Asten wordt daar vanaf gezien en is er gekozen voor het uitzenden via bovenstaande link.

SIRIS-directeur Harrie van Horik vindt het jammer dat een gezamenlijke uitzending niet gemaakt kan worden: ,,Maar snappen doe ik het wel. De verbinding vanuit Asten naar SIRIS is te zwak. In 2014 hadden we ook zoiets aan de hand. Toen zorgde een slechte internetverbinding vanuit het oude gemeenschapshuis De Klepel voor een dramatische uitzending vanuit Asten. De hele uitzending liep daardoor in het honderd. Astenaren keken bijna de hele avond naar beelden vanuit Someren. Dat zorgde voor veel tumult en chagrijn. Dat gaan we dit keer niet weer doen. Over vier jaar staat er een nieuw gemeenschapshuis in Asten met verbindingen waarmee we wel een fatsoenlijke uitzending kunnen maken. De keuze die nu gemaakt is, is de enige juiste’’.

Rob Fritsen

Op donderdag 17 maart zijn de verkiezingsavonden van Asten en Someren in hun geheel te zien op siris.nl en SIRIS-Facebook.

Na de bekendmaking van de uitslagen zal SIRIS-tv zowel in Asten als in Someren interviews opnemen met vertegenwoordigers van de winnende en verliezende politieke partijen. Ook die beelden zijn na woensdag op alle SIRIS-media te zien.