Vierde editie Grens Land Klassieker

In Someren-Eind wordt op zondag 17 september de vierde editie van de Grens Land Klassieker verreden.

TWC De Zwaluw tekent voor de organisatie van deze wielerklassieker onder auspiciën van de Nederlandse Wielrenbond (NWB).

De wedstrijd wordt verreden op een groot open parcours van ruim elf kilometer in en om Someren-Eind. De start en finish is gelegen op de Bennenbroekstraat.

Er is startgelegenheid voor amateurs/sportklasse, masters en junioren met zowel KNWU als NWB licentie. Maar ook alle renners, die aangesloten zijn bij de WFN-wielerbonden kunnen starten. Mocht je geen licentie hebben, dan kun je nog een daglicentie kopen.

Programma

12.00 uur Amateurs/Sportklasse/Junioren, 9 ronden, 99 kilometer

Inschrijven kan tot en met 11 september via de websites van NWB (www.wielrenbond.nl) of TWC De Zwaluw (www.twcdezwaluw.nl).

De inschrijving is alleen geldig als ook de kosten zijn betaald. Vanaf 12 september zijn extra kosten verschuldigd, want dan is de voorinschrijving gesloten. Kijk op de websites voor de gedetailleerde info en de kosten.

Ploegenklassement

Er kan ook per ploeg worden ingeschreven, minimaal drie renners en maximaal acht renners. De zesde renner van een ploeginschrijving start gratis. Er zijn extra prijzen voor dit klassement.

Deelnemers

De eerste drie edities werden in achtereenvolgens 2017, 2018 en 2019 verreden. De coronapandemie gooide vanaf 2020 flink wat roet in het eten.

De laatste editie van vier jaar geleden werd gewonnen door Nol van Loon uit Tilburg. Hij versloeg Dirk van Leuken (winnaar in 2018), Koen Wulterkens, Roy Steuten (winnaar 2017) en Leon Strötker in de sprint. Zij maakten deel uit van een kopgroep van zeven renners, die bijna 2,5 minuut voorsprong had op een uitgedund peloton.