Vijfde Tour der Ongeschoren Benen Classic in Lierop zeer geslaagd ondanks allerlei wijzigingen

Honderddertig toerfietsers gingen op zondag 18 juli om 11.00 uur in Lierop van start voor een ludieke toertocht vanuit het kerkdorp naar het Limburgse Wessem en weer terug.

De groep toerfietsers bestond uit een mix van artiesten, oud-beroepsrenners, regionale en lokale oud-coureurs, lokale toerrenners, mensen uit de festivalwereld en aanverwanten.

Tocht der ongeschoren benen Eric Driessen

Aan de start stonden o.a. Rob Scheepers, Leo Alkemade, Wilfred Bouma, Leo van Vliet, Theo de Rooij, Johan Museeuw, Piet en Fons van Katwijk, Paolo Bettini, Mathieu Hermans, Richard Groenendaal en Lars Boom.

Tocht der ongeschoren benen Eric Driessen

De start vond plaats bij OJC Nirwana. De start zou in eerste instantie op het kerkplein plaatsvinden, maar vanwege corona mocht er geen publiek bij aanwezig zijn en moest er uitgeweken naar een locatie, die afgesloten kon worden. 

Behalve de start was ook de finish bij Nirwana. De eigenlijke finishplaats Valkenburg aan de Geul was onbereikbaar vanwege de extreme wateroverlast aldaar.

Tocht der ongeschoren benen Eric Driessen

Vanwege het hoge water onderging ook het parkoers een wijziging. Zuid-Limburg werd geschrapt.

De tocht ging via Asten, Meijel, Beringe, Horn, Panheel, rustplaats Wessem, Weert, Nederweert, Someren-Heide, Someren-Eind, Someren terug naar Lierop.

Hoewel het hier niet om een wedstrijd ging, werd er op het einde toch nog een sprintje uitgeperst met de 12-jarige Kars Alkemade als winnaar.

Het was niet de tocht zoals beoogd, maar desalniettemin zeer geslaagd.

Tocht der ongeschoren benen Eric Driessen

Op SIRIS-tv en www.siris.nl is onderstaand filmpje te zien van de presentatie van de deelnemers in de tuin van OJC Nirwana, gevolgd door de start.

Op www.siris.nl is onderstaand filmpje te zien van de tocht en van de rustplaats in Wessem.

Op www.siris.nl is onderstaand filmpje te zien van de finish en de nazit in de tuin van OJC Nirwana ib Lierop.