Vliegende start loodst NWC langs Hoogeloon

NWC uit Asten pakte op zondag 26 februari opnieuw drie kostbare punten, nu tegen concurrent Hoogeloon.

Dankzij een sterk eerste kwartier, waarin de oranjehemden via twee identiek tot stand gekomen doelpunten al een 2-0 voorsprong te pakken hadden, sleepte de thuisclub de zege binnen.

Na rust kreeg Hoogeloon een aantal grote kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar NWC mocht van geluk spreken dat de nul werd gehouden.

Door deze eerste thuisoverwinning stijgt NWC naar de zesde plaats op de ranglijst. Gemakkelijk ging het dus niet, want de bezoekers misten na rust een aantal dikke kansen om een overlevend NWC pijn te doen. In ieder geval betekenen het opnieuw drie belangrijke punten voor de formatie van coach Mario Verlijsdonk.

Binnen acht minuten trok NWC de voorsprong al naar zich toe. In de counter bediende Daan van Gansewinkel middels een diagonale crosspass Jeroen van Deursen, die na een korte actie op links het overzicht hield en Arne van Geffen in stelling bracht. Hij kon voor open doel binnenschieten: 1-0. Zes minuten daarna vond eenzelfde situatie plaats, maar nu gebeurde het vanaf de rechterkant. Van Gansewinkel stuurde Van Deursen diep, die opnieuw Van Geffen vrij zag staan en weer knalde de Astense clubtopscorer de bal goed binnen: 2-0.

NWC speelde fel en won veel duels, maar voetballend werden er nog de nodige fouten gemaakt en na een sterke opening bleef het aanvallende gevaar veelal uit. Hoogeloon werd echter ver van het doel gehouden - de enige noemenswaardige poging was een gepareerde vrije trap van Luuk van den Broek - en dus kon NWC de veilige voorsprong koesteren tot aan het rustsignaal van scheidsrechter IJzerman.

De tweede helft stond voor NWC eigenlijk vanaf de eerste minuut in het teken van verdedigen en consolideren. Hoogeloon kroop meer uit de schulp en voetbalde een aantal serieuze mogelijkheden bij elkaar. Deze waren allemaal voor Rob Zanders, die driemaal het vizier niet op scherp had staan. Zo ontsnapte hij aan de NWC-defensie, maar zijn lob belandde vervolgens op het dak van het doel. Daarna schoot hij in kansrijke positie ook nog eens voorlangs. NWC-keeper Gijs Brüsewitz bleek later ook nog een sta-in-de-weg voor de Hoogeloon-aanvaller, toen de doelman van dichtbij overtuigend ingreep. Ook een aantal gevaarlijke voorzetten en schoten leverden geen aansluitingstreffer op voor de gasten, die zij wel verdienden.

NWC gokte op de tegenaanval en via een tweetal uithalen van Van Deursen toonden de oranjehemden nog enkele wapenfeiten, maar een 3-0 voorsprong zou behoorlijk geflatteerd zijn geweest. De wat snel fluitende leidsman liet lang doorspelen, maar de Astense zege kwam niet meer in gevaar waardoor verder afstand kon worden genomen van de onderste regionen.

Er volgen nu opnieuw twee thuisduels voor het elftal van Verlijsdonk. Donderdagavond 2 maart om 20.00 uur in de vierde ronde van de beker tegen derdeklasser Sportclub Irene, en de zondagmiddag erop komt hekkensluiter Rood-Wit Veldhoven op bezoek op sportpark ’t Root. Wint NWC ook die partij, dan zijn de zorgen toch echt even verleden tijd.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens (33’ Bram Verspeek), Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel, Mark Bosch (73’ Leon van den Bosch), Douwe Hurkmans, Tim van Dijk (73’ Robin Rijnders), Jeroen van Deursen en Arne van Geffen (62’ Youri van Brussel).