Vlinders kijken en luisteren naar Gerard van Kol bij buitencentrum De Pelen

Op zondag 3 juli kan je weer genieten van muziek en een interessante excursie in De Groote Peel.

Staatsbosbeheer biedt om 11.00 uur een vlinderexcursie en op zondagmiddag staat troubadour Gerard van Kol op het Peelpodium. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Tijdens de vlinderexcursie op zondag 3 juli ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar de vlinders die in De Groote Peel rondfladderen. In dit voormalige hoogveengebied komen algemene maar ook bijzondere soorten voor zoals de Phegeavlinder en het Spiegeldikkopje voor. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Behalve het herkennen van vlinders ontdek je ook wat het verschil is tussen dag- en nachtvlinders. Wist je trouwens dat er ook overdag vliegende nachtvlinders zijn? De Peelgids vertelt welke waardplanten er in De Groote Peel voorkomen. En natuurlijk komt de metamorfose van vlindereitje via rups, pop naar volwassen vlinder aan bod. Een interessante excursie voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

De vlinderexcursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum. Deelname kost € 6 voor volwassenen en € 4 per kind. Online reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/vlinderspelen.

Op zondag 3 juli geen tijd? Op zondag 17 juli is er ook een vlinderexcursie.

Over vroeger, maar ook over dagelijkse dingen

Gerard van Kol heeft al vaker op het Peelpodium gestaan. Hij is dan ook al zijn hele leven bezig met muziek. Met The Canyon Drive Band heeft Gerard op grotere podia gespeeld, inclusief tv optredens en festivals in binnen en buitenland. Na deze bewogen jaren keerde hij weer terug naar dans en amusement. Sinds de jaren negentig timmert hij aan de weg als troubadour en zingt en schrijft hij liedjes in het Leissels dialect. Liedjes die gaan over vroeger, het leven in de Peel, maar ook over ‘dagelijkse dingen’. Zijn optredens zijn doorspekt met verhalen en anekdotes; gevoelig, grappig en altijd recht vanuit het hart.

Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur.

De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk en vinden plaats in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium.