Vouchers voor huurders: gratis energiebesparende maatregelen

De gemeente Someren helpt haar inwoners graag verder met energie besparen. Dit is goed voor het klimaat én de portemonnee. 

Om inwoners een kleine stap op weg te helpen biedt de gemeente een subsidie aan waarmee je eenmalig voor € 70 aan gratis energiebesparende producten kan aanschaffen. De subsidie voor woningeigenaren heeft inmiddels het plafond bereikt. Voor huurders zijn er nog volop mogelijkheden. Via de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) vergoedt de gemeente de aanschaf van eenvoudige energiebesparende maatregelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vergoeding voor de aanschaf van producten ter verbetering van de isolatie zoals een tochtstrip, tochtband, radiatorfolie, vezelmateriaal, kit of een brievenbusklep of ter besparing van energie zoals de aanschaf van ledlampen of tijdschakelaars.

Vouchers

In totaal waren er via de RREW 1.500 vouchers van € 70 voor woningeigenaren en huurders beschikbaar. Inmiddels hebben al meer dan 800 huishoudens een voucher aangevraagd. Hiermee zijn de vouchers voor woningeigenaren vergeven, maar is er nog voldoende subsidie voor huurders beschikbaar. Via de website www.duurzaambouwloket.nl/rrew-someren kun je een voucher aanschaffen.

Energiescans

Naast de vouchers voor kleine energiebesparende maatregelen komen er voor woningeigenaren ook vouchers beschikbaar om een energiescan te laten uitvoeren. Momenteel worden hiervoor bij het EnergieHuis Slim Wonen zo’n vijftig energiecoaches opgeleid om samen met ervaren energiecoaches straks in de regio deskundig advies te geven over energiebesparende mogelijkheden aanpassingen in de koopwoning.