Vrijwilligersmarkt van Onis Welzijn Vrijwilligerscentrale

Onis Welzijn Vrijwilligerscentrale houdt op dinsdag 17 januari van 19.30 tot 21.00 uur een vrijwilligersmarkt in De Ruchte in Someren.

Een uitgelezen gelegenheid om je te oriënteren op mogelijkheden binnen vrijwilligerswerk. Verschillende organisaties en verenigingen zijn aanwezig om je te laten zien wat ze te bieden hebben. 

Juiste plek én tijd

,,Er zijn veel mensen die op wat voor manier dan ook hun handen uit de mouwen willen steken en iets voor een ander willen betekenen”, vertelt Ria Kandelaars, coördinator van de Vrijwilligerscentrale. ,,Mensen werken steeds meer, hebben diverse hobby’s. We gaan op hogere leeftijd met pensioen en zijn actiever. We zien dat het steeds belangrijker wordt dat vrijwilligerswerk ook qua tijd en flexibiliteit moet passen. Dus naast dat je sowieso vrijwilligerswerk doet waar je energie uit haalt, moet het óók passen in je planning.”

Diversiteit aan mogelijkheden

Een aantal soorten vrijwilligerswerk is heel bekend, zoals bijvoorbeeld bardiensten bij de sportvereniging en ondersteuning in dagbesteding. ,,Er zijn ook mogelijkheden die niet meteen in je opkomen. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan helpen bij baby- of peuterzwemmen, voorlezen of het licht en geluid verzorgen bij een toneeluitvoering? Juist daarom is het leuk om eens binnen te lopen.

Tweede editie

De vrijwilligersmarkt is een mooi platform. ,,We kregen vorig jaar zulke leuke reacties”, licht Ria toe. ,,Het bleek een waardevolle gelegenheid om vrijwilligers te ontmoeten. Daar zijn leuke mooie samenwerkingen uit voortgekomen. Reden genoeg om dit nog eens te organiseren”. 

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook vertelt Ria Kandelaars over de vrijwilligersmarkt.