Water Natuurlijk grootste partij op de voet gevolgd door BBB bij waterschap Aa en Maas

Op woensdag 15 maart waren de waterschapsverkiezingen samen met de verkiezingen voor Provinciale Staten.

Een dag later maakte dijkgraaf Mario Jacobs van waterschap Aa en Maas de voorlopige verkiezingsuitslag bekend.

Volgens deze voorlopige uitslag haalt Water Natuurlijk 8 zetels en de BBB 7 zetels.

De andere nieuwkomer, Partij voor de Dieren, behaalt 2 zetels. Ruim de helft van de inwoners van het werkgebied van Aa en Maas (52,3%) heeft gestemd.

Dijkgraaf tevreden over hoge opkomst

Dijkgraaf Mario Jacobs: ,,Ik ben blij met deze hoge opkomst. Meer dan de helft van onze inwoners heeft laten weten hoe zij de toekomst van hun water zien. Hun stem is nu vertegenwoordigd in ons bestuur. Ik kijk ernaar uit om met het nieuwe algemeen bestuur aan de slag te gaan met de grote hoeveelheid opgaven die voor ons liggen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dat weer op dezelfde constructieve manier gaat als de afgelopen vier jaar. Tot slot wil ik graag de gemeenten bedanken voor de organisatie van deze verkiezingen. Onze complimenten.''

Donderdag 23 maart definitieve verkiezingsuitslag

De komende dagen worden alle stemmen verwerkt en gecontroleerd. Op donderdagochtend 23 maart maakt de voorzitter van het stembureau, dijkgraaf Mario Jacobs, tijdens een openbare bijeenkomst de definitieve uitslag bekend. Dan zijn ook de namen bekend van de nieuwe algemeen bestuursleden.

De uitslag is dan te vinden op www.aaenmaas.nl/verkiezingen.

Wisseling van de wacht

Het algemeen bestuur van Aa en Maas bestaat uit de dijkgraaf en 30 leden. Vier leden, voorheen waren dit er zeven, de zogenaamde geborgde zetels, staan vast. Dit zijn twee leden namens natuur en twee namens agrariƫrs. De 26 andere leden zijn gekozen tijdens de verkiezingen.

Het huidige algemeen bestuur treedt op 27 maart af. Op 29 maart volgt de installatie van het nieuwe algemeen bestuur.