Mooie en waardevolle afsluiter Week van de Mentale Gezondheid

De mentale gezondheid van veel mensen staat onder druk, ook onder jongeren.

Dat hebben verschillende onderzoeken de afgelopen tijd aangetoond, maar we zien en ervaren het ook in de omgeving van Someren.

Landelijk en Europees is er ook steeds meer aandacht voor dit thema.

Daarom hield Samen voor Someren samen met de bibliotheek en andere partners van 1 tot en met 10 maart de Week van de Mentale Gezondheid. 

Eric Driessen

Op vrijdag 10 maart stond de thema-avond 'Stress en prestatiedruk bij jongeren' op het programma in het Varendonck College in Someren.

Eric Driessen

Tijdens de thema avond Good, better, best! namen Wilma Paulij en drie acteurs van Helder Theater het publiek met humor mee in de problematiek van stress en prestatiedruk bij jongeren. Wat zijn oorzaken, gevolgen, maar ook oplossingen!

Zijn of lijken onze kinderen steeds gevoeliger voor stress en overbelasting ? Hoe werken de hersenen eigenlijk en hoe reageert het lichaam in stressvolle situaties? Ervaren kinderen op dezelfde manier prestatiedruk als volwassenen? Wat vinden ze er eigenlijk zelf van?

Informatie afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek werd afgewisseld met interactief spel. Helder Theater beeldde op zeer herkenbare en soms ook humoristische wijze situaties uit die tussen ouders en kinderen kunnen ontstaan als het gaat over ‘moeten presteren’.

Eric Driessen

Een mooie waardevolle afsluiter van de Week van de Mentale Gezondheid.