Werkzaamheden Beatrixlaan in Asten van start

Op maandag 13 september vond het officiële startmoment plaats van de werkzaamheden aan de Beatrixlaan in Asten om te komen tot een veilige schoolomgeving voor het Varendonck College en de naastgelegen nieuwe basisschool.

Wethouder John Bankers, rector Irma van Nieuwenhuijsen van het Varendonck College en Maarten Theijs, directeur van basisschool LaLoBo, gaven het startsein.

Rob Fritsen

Aan de Beatrixlaan wordt een nieuw integraal kindcentrum (IKC) gebouwd door Stichting Prodas. Het naastgelegen Varendonck College is inmiddels prachtig verbouwd door OMO.

De Beatrixlaan is een straat met veel verkeersbewegingen van basisschool- en middelbare schoolleerlingen en vraagt om een verkeersveilige situatie.

Rob Fritsen

Bij het verkeersveilig maken van de weg wordt ook de parkeerproblematiek in de straat aangepakt, want tijdens evenementen of sportwedstrijden bij NWC en KV Klimop is het een wirwar van auto’s.  

Ook de jeugdige sporters moeten natuurlijk veilig naar de sportclub kunnen fietsen.

Rob Fritsen

De werkzaamheden door Van Horssen Wegenbouw zijn naar verwachting eind dit jaar gereed.

De weg wordt daarvoor ook tijdelijk afgesloten in de loop van oktober.

Door de werkzaamheden in de Beatrixlaan wordt de officiële opening van het vernieuwde Varendonck College verzet naar maart 2022.

Rob Fritsen

Op SIRIS-tv, www.siris.nl en SIRIS-facebook staat onderstaand filmpje over de start van de werkzaamheden.