Werkzaamheden in Lierop na de zomervakantie

In Lierop is de laatste tijd volop aan de weg gewerkt. De  werkzaamheden van de nutsbedrijven liggen nu stil vanwege vakantie. Zodra de vakantie voorbij is gaan Enexis en Brabant Water verder met de werkzaamheden in en om Lierop.

Buiten de bebouwde kom

Enexis gaat verder met de aanleg van kabels en leidingen. Dit is nodig voor de netverzwaring en aansluiting van de zonneparken op Lungendonk.
De werkzaamheden vinden op de volgende locaties plaats:

Lungendonk (maandag 30 augustus tot en met vrijdag 10 september)
Somerenseweg, kruising Kromvenweg tot de Vaarsehoef (maandag 6 tot en met vrijdag 17 september)
Steemertseweg/Herselseweg, Vleutlaan tot Eindje (maandag 20 september tot en met vrijdag 1 oktober). De afslag naar het Eindje is hierbij tijdelijk afgesloten. Verkeer wordt via Veldlaan en Mierloseweg omgeleid.

Tijdens de werkzaamheden aan de Lungendonk en de Somerenseweg wordt telkens één rijbaan afgesloten. Het verkeer wordt met verkeerslichten en/of verkeersregelaars langs de afzetting begeleid.

Binnen de bebouwde kom

Brabant Water gaat ca. 3 kilometer oude waterleiding vernieuwen in de kern van Lierop. De werkzaamheden gaan in week 37 (maandag 13 tot en met vrijdag 17 september) van start en nemen in totaal 16 weken in beslag.

Er wordt gewerkt in de Groenstraat, Hogeweg, Offermansstraat, Lijestraat, Somerenseweg, De Wertstraat, Florastraat, Laan ten Boomen en de van Dongenstraat.

Brabant Water houdt de bewoners op de hoogte van de geplande werkzaamheden en locaties. Verkeer en aanwonenden kunnen in deze periode overlast ervaren door werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Door in fases te werken wordt dit zoveel mogelijk beperkt. Firma Hurkmans voert de werkzaamheden in opdracht van Brabant Water uit.