Wijzer van Wijzers themarondleidingen in Museum Klok & Peel

Museum Klok & Peel in Asten trakteert het publiek dit voorjaar op themarondleidingen.

In het pinksterweekend zijn er een paar geweest (De Peel aan Zee) en in de komende periode wordt de campagne voortgezet met de themarondleidingen ‘Wijzer van Wijzers’.

Deze bijzondere rondleidingen worden op woensdagmiddag 7 juni en zondagmiddag 2 juli verzorgd door Willy van Vlerken.

Van Vlerken is een van de enthousiaste rondleiders in het Astense museum. Al in de tijd van André Lehr, grondlegger van het vroegere Nationaal Beiaardmuseum, hielp hij mee de collectie Klok op te bouwen. Ook verzorgde hij gedurende enkele jaren toeristische rondwandelingen door Asten vanuit zijn excursieatelier De Januskop. Daarbij maakte hij zijn publiek met veel enthousiasme wegwijs in onder andere de wondere wereld van torenuurwerken en luidklokken.

Als Willy begint te vertellen over de wijzers van een kerkklok krijg je een verhaal te horen waarin klokkengeschiedenis en geografische spreiding, cultuurhistorie en heemkunde maar ook bewondering voor ambachtelijk vakmanschap om voorrang strijden. Willy verbindt tijdklokken met luidklokken en de regio met de wereld. 

Zijn themarondleidingen starten met een korte PowerPointpresentatie en omvatten daarnaast een rondgang door het museum die zijn betoog kracht bijzet. De themarondleidingen starten om half twee; verwachte eindtijd: tussen half drie en drie uur. 

Deelname is gratis bij het museumticket (of toegang met museumpas). Er wordt dus géén extra bijdrage voor gevraagd. 

Wel is het zaak bij binnenkomst aan de museumbalie in te schrijven. Per themarondleiding kunnen maximaal 20 bezoekers deelnemen.