SIRIS.nl

Wishful Singing met Der Müde Tod in Lieropse Koepelkerk

Op vrijdag 24 september wordt in de kerk H. Naam Jezus in Lierop de filmklassieker Der Müde Tod op groot scherm met live muziek uitgevoerd door Wishful Singing en percussionist Modar Salama.

Speciaal voor deze filmvertoning componeerde Steven Kamperman spannende muziek die de film uit 1921 nieuwe betekenis geeft.

De expressionistische romantische film van de Duitse regisseur Fritz Lang is een reactie op de miljoenen doden die vielen door de Spaanse grieppandemie en door de Eerste Wereldoorlog. De film is nu 100 jaar later verbluffend actueel.

In Der Müde Tod geeft de Dood een vrouw drie kansen om haar geliefde uit de dood terug te halen en daarmee het lot naar haar eigen hand te zetten. Hierbij wordt ze geconfronteerd met bijna onmogelijke keuzes. De live uitgevoerde filmmuziek is een prachtige aanvulling.

Over Wishful Singing

Vijf zangeressen, die méér willen dan alleen muziek maken, dat is Wishful Singing. De concerten van Wishful Singing zijn een combinatie van a cappella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau.

Met de muziek geven ze stem en betekenis aan wat hen beweegt en inspireert. Ze maken daarbij gebruik van de unieke kracht van vocale muziek, waarin poëzie en compositie een bijzondere verbintenis aangaan.

Wishful Singing wil het publiek betoveren, ontroeren en verrassen met het verhaal dat ze via de muziek vertellen. Maar bovenal willen zij hen inspireren om even stil te staan en zich via de muziek te verbinden met het huidige moment. Met de vijf stemmen creëert Wishful Singing een bijzondere intimiteit die hier als vanzelf toe uitnodigt.

Op SIRIS-tv, www.siris.nl en SIRIS-facebook vertelt Ferd Raaymakers over de voorstelling van Wishful Singing op vrijdag 24 september in de Lieropse Koepelkerk.