Woningcorporatie woCom stimuleert verhuizen in Asten en Someren

Heel veel mensen zoeken een woning. Jongeren die het huis uit willen, gezinnen die aan een volgende stap toe zijn, stellen die uit elkaar gaan en senioren die kleiner en misschien wel gelijkvloers willen gaan wonen.

Als het voor al die mensen moeilijk is een woning te vinden die bij hen past, blijven mensen wonen in de woning waar ze nu wonen. Die woningen komen dus ook niet vrij voor andere mensen. Daar gaat woCom iets aan veranderen: met nieuwe ‘voorrangregels’ wil de woningcorporatie een stimulans geven aan mensen die binnen de gemeente Asten of Someren willen verhuizen.

Voorrang bij verhuizen

Veel mensen, jong én oud, willen graag binnen hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Begrijpelijk, want daar weten ze de weg en daar wonen de mensen die zij kennen. Bij woCom willen ze verhuizen voor meer mensen mogelijk maken. In een aantal gevallen geeft ze daarom vanaf 1 oktober voorrang aan inwoners die binnen hun gemeente willen verhuizen. De corporatie wil daarmee de doorstroming binnen haar woningbezit stimuleren. En dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen kunnen verhuizen naar een woning die (beter) bij hen past.

Van groot naar beter wonen

,,Doorstroming begint voor een groot deel bij oudere mensen die kleiner willen gaan wonen”, vertelt Ankie Verspeek van woCom. ,,Zij laten ruime woningen achter en die zijn interessant voor de volgende generatie. Daarom bieden we de helft van de vrijkomende nultredenwoningen met voorrang aan voor 65-plussers die in dezelfde gemeente een grote eengezinswoning achterlaten”.

Zo’n nultredenwoning heeft alle woonvoorzieningen op één verdieping en is dus levensloopbestendig. Ouderen gaan daardoor beter wonen, wat gelukkig niet automatisch duurder wonen hoeft te zijn. ,,En als zij verhuizen van een grote huurwoning van woCom naar een beter passende gelijkvloerse woning, komt er een woning vrij die geschikt is voor een gezin met kinderen. Dat gezin laat op zijn beurt een goedkope, kleine huurwoning achter, en die is weer erg geschikt voor iemand die op zichzelf wil gaan wonen. Op die manier krijgen ook jongeren die nog bij hun ouders wonen meer kansen”.

Informatiebijeenkomst Asten: 19 september

Op maandag 19 september houdt woCom een informatiemiddag voor huurders van 65-plus woonachtig in de gemeente Asten. Deze begint om 15.00 uur in Zaal Jan van Hoek, Markt 12 in Asten.  Ook alle 65-plussers die bij woningcorporatie Bergopwaarts, eveneens actief in Asten, huren zijn welkom

Informatiebijeenkomst Someren: 22 september

Op donderdag 22 september vindt eenzelfde informatiebijeenkomst plaats voor huurders van 65-plus woonachtig in de gemeente Someren. Deze begint om 15.00 uur in De Ruchte in Someren.

Bent u of kent u een 65-plusser met een grote eengezinswoning die nadenkt over verhuizen naar een gelijkvloerse woning? Dan bent u welkom. WoCom legt dan de regeling ‘voorrang en doorstroming’ in alle rust uit en vertelt welke acties u zelf kunt ondernemen als u - in de toekomst - gebruik wilt maken van de regeling. Ook de verhuiscoaches worden bij deze bijeenkomsten voorgesteld.

Kunt u er niet bij zijn? Op www.wocom.nl/doorstroming vindt u meer informatie en schrijft u zich in voor voorrang in uw gemeente.