Woningscan met warmtecamera

De gemeente Asten biedt, in samenwerking met Energiehuis Slim Wonen, de mogelijkheid aan om warmtebeelden te laten maken van uw huis.

Zo kunt u precies zien waar de meeste warmte verloren gaat en waar u het beste isolerende maatregelen zou kunnen toepassen.

Met een warmtebeeldcamera kan de warmte, die elk oppervlak afgeeft, worden waargenomen en vastgelegd.

De opnames geven dan een indicatie van waar warmte verloren gaat. Wanneer u een afspraak maakt voor een scan met de warmtebeeldcamera, komt een van de plaatselijke energiecoaches bij u langs en maakt een aantal opnames van de gevels en het dak van uw woning.

Ze maken zowel binnen als buiten opnames en lichten deze mondeling toe. De opnames worden later ook in een rapportage naar u toegestuurd.

Bouwjaren tot 1990

Heeft u belangstelling en is het bouwjaar van uw huis van vóór 1990, dan kunt u zich aanmelden voor een warmtescan via het formulier op de website van Energiehuis Slim Wonen: www.energiehuisslimwonen.nl/warmtescan.

Voor het uitvoeren van een scan met de warmtebeeldcamera wordt € 10 gevraagd. Dit is inclusief de rapportage die u later toegestuurd krijgt. U kunt het bedrag voldoen bij de aanvraag.

Doe vooraf de Woning Quickscan (www.energiehuisslimwonen.nl/slimstarten) of kom langs tijdens een inloopspreekuur van het Energiehuis in de bibliotheek van Asten. Er zijn dit jaar nog inloopspreekuren op 19 november en 3 en 17 december.