SIRIS.nl

Woonzorgvoorzieningen Paulusschoollocatie en Pauluskerklocatie gaan laatste fase in

De gemeente Someren, woCom, ORO en Kempenhaeghe werken gezamenlijk aan de herontwikkeling van de voormalige Paulusschoollocatie en de Pauluskerklocatie in Someren-Noord.

Alle gebouwen op deze plekken worden gebouwd door woningcorporatie woCom. De twee kleinschalige woonzorgvoorzieningen worden straks verhuurd aan ORO (locatie voormalige Pauluskerk) en Kempenhaeghe (locatie voormalige Paulusschool), de nultredenwoningen aan sociale huurders.

De  bouw van de twee woonzorgvoorzieningen en de nultredenwoningen gaan de laatste fase in. Aan de buitenkant lijken de gebouwen bijna klaar, maar aan de binnenkant wordt nog heel hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. 

Zodat  de gebouwen in april kunnen worden opgeleverd. Dan krijgen de zorgorganisaties Kempenhaeghe en ORO én de bewoners van de seniorenwoningen de sleutels.

Voordat de bewoners van de kleinschalige woonzorgvoorzieningen daadwerkelijk hun intrek nemen, hebben de zorgorganisaties nog enkele weken of maanden nodig om alle ruimten woonklaar te maken en te voorzien van de nodige elektronische en fysieke hulpmiddelen. Dat wordt waarschijnlijk juni. 

Vanwege de coronamaatregelen is nog niet bekend wanneer de nieuwe gebouwen officieel geopend worden. 

Ze hopen in de zomer.