Word direct Digisterker met de cursus in de bibliotheek

Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen.

Cursus Digisterker

Onderwerpen in de cursus zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld hulp bij Mijn toeslagen, MijnOverheid en het registreren van je keuze in het Donorregister en het aanmaken van de QR-code voor toegang bij horeca en evenementen.

Na deze cursus kunnen de deelnemers zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, het ziekenhuis en Belastingdienst.

De cursus Digisterker start dit najaar in alle locaties van bibliotheek Helmond-Peel, zoals dinsdag 12 oktober om 10.00 uur in locatie Asten, maandag 1 november om 10.00 uur in Bibliotheek Someren en donderdag 4 november om 10.00 uur in Bibliotheek Deurne.

Het zijn steeds vier lessen van 2 uur en de cursus is voor iedereen gratis te volgen.

Docent Sonja Trapman: “Na afloop van de cursus geven deelnemers vaak aan dat ze zich een stuk zekerder voelen bij het gebruiken van de DigiD. Ze hebben geleerd waar je op moet letten om veilig je DigiD te gebruiken en dat geeft zelfvertrouwen. Dat gevoel willen wij graag meer mensen geven!”

Heb je zelf een laptop of tablet computer? Dan kun je deze meenemen naar de cursus. Als je zelf geen computer kunt meebrengen, dan kun je er een van de bibliotheek gebruiken.

Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten of kom even langs in de bibliotheek.

Bij de cursus hoort een praktisch werkboek dat je voor € 10 kunt aanschaffen: dit is ook een fijn naslagwerk voor thuis.

In 2022 wordt de cursus Digisterker vaker georganiseerd. Dus als deze data nu niet uitkomen, kan je in 2022 ook aansluiten.