Workshop Alcohol en ouderen, speciaal voor vrijwilligers

Onis Welzijn, Novadic-Kentron en GGD Brabant-Zuidoost verzorgen op dinsdag 30 november de workshop ‘Alcohol en ouderen, speciaal voor vrijwilligers’.

In deze workshop wordt gekeken naar alcoholgebruik op latere leeftijd,  de invloed hiervan op het dagelijks leven en wat jij in jouw rol als vrijwilliger met signalen zou kunnen doen.

Er wordt ingezoomd op herkenbare praktijksituaties.

De workshop is van 15.00 tot 17.00 uur.

Een groter wordende groep mensen drinkt naarmate ze ouder worden meer en vooral ook vaker alcohol. Vaak gaat dit zonder dat men er erg in heeft. Is dat dan slecht?

Alcohol met mate, is voor veel mensen niet direct heel slecht maar er zitten ook enkele gevolgen aan alcoholgebruik waar mensen geen weet van hebben. Onderzoeken geven aan dat voor mensen vanaf 55 jaar alcohol gebruik tot grotere gezondheidsrisico’s kan leiden. En deze risico’s worden groter naarmate je ouder wordt. Simpelweg omdat het lichaam meer moeite moet doen om de alcohol te verwerken. De afgelopen jaren wordt er in de hulpverlening een stijgend aantal 55-plussers met een alcoholhulpvraag geconstateerd.  

Jouw rol als vrijwilliger

Als vrijwilliger zie en hoor je soms dingen. Je vindt dat je er iets mee “moet” maar weet niet wat precies wat of waar je moet zijn. Vaak “laat je het dan maar”, al voelt dat niet altijd goed.
Tijdens deze workshop leer je heel praktisch wat je zou kunnen doen en waar je terecht kan.

Aanmelden

De workshop is bij Onis Welzijn aan de Emmastraat 9 in Asten.

Aanmelden kan door het invullen van het aanmeldformulier via deze link: https://bit.ly/3bZnPUc

Je kunt ook bellen of e-mailen met Ria Kandelaars, 06-38266670 of r.kandelaars@oniswelzijn.nl

In verband met de huidige coronamaatregelen zal bij de toegang de QR code gecontroleerd worden. Zorg dus dat je deze bij je hebt.