Workshop ‘De Wijze Vrouw’ bij Onis Cursushuis

Ouder worden in een tijd die gericht is op jong en mooi zijn, dat valt niet altijd mee. Mensen zien er soms zelfs tegenop.

De workshop ‘De Wijze Vrouw’ van Onis Cursushuis laat bewust vrouwen in de leeftijd van 55-70 jaar ontdekken hoe zij hun leven in deze periode zinvol inhoud kunnen geven. ,,Het is een periode waarin vrouwen juist kunnen thuiskomen bij zichzelf. Gaan ontdekken wat ze écht nog willen en wie ze zijn”, vertelt Anna Lammers begeleider van de workshop.

Tijd om eigen keuzes te maken

,,Ik merk dat veel vrouwen tegen ouder worden op zien. Ze zijn bang afgeschreven te worden en niet meer mee te tellen”, zegt Anna. ,,Sommigen verliezen daardoor hun levenslust. Of ze gaan dingen doen die niet passen bij wie ze echt zijn. Ik geloof er juist in dat dit een levensfase is waarin je (nieuwe) vreugde kunt vinden. Nog steeds van betekenis bent, meer vrij bent om te zijn wie jij bent als vrouw nu de rollen die je hebt gehad -moeder, werknemer, ondernemer- wegvallen. Je bent dus juist vrij om eigen keuzes te maken”.

Inhoud, kosten en aanmelden

De workshop start begin november en bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2,5 uur. De kosten zijn € 50.

Tijdens de workshop ga je op zoek naar waar je blij van wordt, wat jou het gevoel geeft dat je van betekenis bent en wie je wilt zijn. Wat geeft jou het gevoel dat je zin in je leven hebt? Wanneer voel je je levenslustig en veerkrachtig? Jouw innerlijke wijsheid en je hart kennen het antwoord op deze vraag. Er is aandacht voor thema’s als verzoening en loslaten, creativiteit en intuïtie, wensen en verlangens. Een ontdekkingsreis in jezelf dus, onder kundige begeleiding.

Over de begeleider

Anna Lammers is Life Coach, loopbaancoach en trainer. Hoewel ze al tegen de 70 loopt, is ze nog steeds gepassioneerd om datgene wat ze heeft ontdekt, geleerd en ervaren over te dragen aan anderen en hen een stapje verder te helpen op hun weg. Inspiratie en bezieling pensioneren immers niet.

Anna vertelt daar zelf over: “Ik ervaar nog bijna iedere dag dat ik blijf groeien en mezelf ontwikkel. Ik groei in zielskracht, in verbondenheid met dat wat groter is dan ikzelf. Ik rijp als persoon in mijn ervaring en wijsheid. Ik voel dat ik steeds meer tot de essentie kom. Mijn uiterlijke mogelijkheden zijn minder geworden , maar innerlijk voel ik me steeds rijker en vollediger. Ik voel me hierdoor nog jong van hart en vol levenslust. Dit gun ik iedere vrouw”.

De workshop is op donderdag 4, 11, 18, 25 november en 2 december van 14.00 tot 16.30 uur bij Onis Welzijn aan de Emmastraat in Asten.

Voor aanmelden en vragen over deze workshop neem je contact op met Ria Kandelaars, Coördinator Cursushuis: e-mail r.kandelaars@oniswelzijn.nl of tel. 06-38266670.