Zakelijke overwinning NWC op Hilvaria

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen is door NWC winnend afgesloten.

De ploeg van trainer Mario Verlijsdonk rekende op zondag 15 mei op zakelijke wijze af met het al uitgespeelde Hilvaria: 2-0. Douwe Hurkmans en Youri van Brussel maakten de treffers op een zonnig sportpark ’t Root.

De ploeg van trainer Mario Verlijsdonk rekende op zondag 15 mei op zakelijke wijze af met het al uitgespeelde Hilvaria: 2-0. Douwe Hurkmans en Youri van Brussel maakten de treffers op een zonnig sportpark ’t Root.

Om nog in aanmerking te komen voor het winnen van de tweede periodetitel moest NWC drie punten pakken tegen de bezoekers uit Hilvarenbeek, die met een negende plek geen rol van betekenis meer spelen in de tweede klasse H.

De aanvallende intenties leverden al binnen een minuut de eerste dot van een kans op, toen Youri van Brussel zich vrijspeelde aan de rechterflank en naar binnen dribbelde. Hij legde de bal panklaar neer voor Daan van Gansewinkel, maar de jonge middenvelder schoot de bal in heel kansrijke positie naast. Aan de overkant knalde Max Abrahams een afvallende bal net naast het NWC-doel.

Nadat het eerste kwartier voorbij was, ging NWC in een hogere versnelling spelen en dat resulteerde in korte tijd in vele mogelijkheden. Zo ging een uithaal van Robin Rijnders voorlangs en werd Douwe Hurkmans net teveel gehinderd om een voorzet van Van Brussel binnen te tikken. Ook Hilvaria-doelman Martijn Bijdevier stond zijn mannetje en keerde met zijn voeten een geplaatste inzet van Arne van Geffen. Een minuutje later spatte een harde kopbal van Van Brussel uiteen op de paal, waarna Hurkmans de terugrollende bal voorlangs schoot. Het was letterlijk wachten op de 1-0 en in minuut 25 was het eindelijk raak. Hurkmans verlengde een kopbal van Van Brussel, uit een hoekschop van Van Geffen, van dichtbij tot doelpunt en zette zijn team op een verdiende voorsprong: 1-0.

Vervolgens ging de Astense storm even liggen, al had Van Brussel de pech dat zijn knappe kopbal uit lastige hoek werd gepareerd door Bijdevier. In het begin dook Hilvaria wel enkele keren gevaarlijk op voor de neus van goalie Gijs Brüsewitz, maar gaandeweg had NWC al een veel ruimere marge moeten nemen waardoor beide elftallen gingen rusten met een 1-0 stand.

Na rust was er minder te beleven, maar hield NWC goed stand. Een kopbal van Greg van Gestel vloog vijf minuten na de thee over het doel, maar verder creëerden de groenwitten weinig. NWC wist dat het ruimte ging krijgen om het duel in de tweede helft te beslissen en kreeg onder meer kansen via Hurkmans, wiens inzet met links weggestompt werd door Bijdevier.

Ruim een kwartier voor tijd gooide NWC de wedstrijd wel op slot toen Van Brussel de bal zelf onderschepte en op weg ging naar de 2-0. Hij bleef rustig, speelde Bijdevier uit en werkte de tweede NWC-goal binnen. Daarna vonden de oranjehemden het prima en speelde men de wedstrijd geconcentreerd en zakelijk uit, zonder in de problemen te komen.

De Astenaren zegevierden terecht en blijven zicht houden op play-offs, maar dan is de ploeg ook afhankelijk van anderen in deze tweede klasse H.

Zondag 22 mei speelt NWC het op voorhand mooie duel in Beek en Donk tegen Sparta’25, een van die kanshebbers op het bemachtigen van een play-offticket.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Ruud Leenen (78’ Lex van Empel), Daan van Gansewinkel, Mark Bosch (87’ Len van Roy), Douwe Hurkmans, Robin Rijnders (68’ Gijs Manders), Arne van Geffen (68’ Martijn Ghielen) en Youri van Brussel.